kokosscones
Kanske fick jag min bästa idé någonsin den morgonen när jag öppnade köksskåpet, fick syn på påsen med riven kokos och bestämde mig för att blanda ner den i sconesdegen. För exakt så gott blir det. Här är receptet!
För 6 stycken behöver du:
3 dl mjöl
2 dl havregryn
1,5 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
50 gram smör
2 dl mjölk
Såhär gör du:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Klicka i smör och smula ihop det med fingrarna.
3. Blanda i mjölken och rör ihop till en kladdig deg.
4. Forma 6 stycken bullar. Tips! Skölj dina händer i vatten innan du börjar, och sedan efter varje bulle, så klibbar inte degen fast på dina fingrar.
5. Pensla lite mjölk på toppen för fin yta.
6. Grädda i ugnen på 275 grader i ungefär 11 minuter.
Klart!
jag var nära på att blanda i kokos i mina scones härom morgonen. nu ska jag deffinitivt göra det nästa gång! en annan sak som är gott att ha i är soltorkade tomater och timjan. eller solrosfrön!