nu skriver vi historia

"Rasistiska, nazistiska och fascistiska partier runt om i Europa mobiliserar inför EU-valet. Feministiskt initiativ är en motkraft. Vår politik handlar om jämställdhet, antirasism, mänskliga rättigheter och frihet från alla former av diskriminering. Vi vill satsa på välfärd, hållbarhet, tillgänglighet och mänsklig säkerhet. Sätt feministerna på plats i EU-parlamentet!" (Läs mer på taplats.nu)
 
Nu ser vi till att rösta rosa va? 
13 kommentarer
EmmaS

Ja, absolut. Och jag gläder mig att så många runt omkring mig också funderar på att göra det, inklusive många av mina gamla vänner från Handels (lite otippat) och min tonåriga son.

Och om inte rosa, så rösta i alla fall i EU-valet! Det är viktigare än någonsin, eftersom nationalistiska partier runt om Europa mobiliserar.

Svar: Åh, men precis! Det är ju så himla himla viktigt att rösta i EU-valet, tror det är så himla lätt att glömma bort hur stor skillnad det faktiskt gör.
Jennifer

Annster

Så sant :)

anna

så grymt att F! växker och satsar så mycket på EU-valet! :)

Tess

Folk struntar ofta i EU-valet för de anser att det "inte rör dem". Jag tycker att det är extremt noga att rösta i alla val man är berättigade att rösta i, särskilt för att hindra att odemokratiska krafter tar större plats. Har röstat i varje val sedan jag blev myndig :-)

Alice

Självklart. Mer rosa åt folket!

Daniella 🌙

Varför pratar dem ingenting om klassamhället? blir lite ledsen :(

nora

Är aktiv feminist och vill så himla gärna att kvinnofrågor får större utrymme både i riksdagen och i EU-parlamanetet, men som det ser ut nu är tyvärr FI:s partiprogram är alldeles för dåligt för att jag ska kunna tänka mig att rösta på dem.

Så himla viktigt att man läser igenom partiprogram och valmanifest, vare sig det gäller FI, M, MP, eller vilket annat parti som helst. Viktigt att inte bara "dras med" utan att kolla vad representanterna faktiskt kommer att använda eran röst till. Och se till att faktiskt rösta också, vilket parti ni än bestämmer er för.
<3

hedda

KLART VI RÖSTAR ROSA??!? Ut med rasisterna & in med feministerna, blir awesome detta

kvinnan

Feminist javisst ;)

Linu

Ja! Nu röstar vi in feministerna!

Agnes

det gör vi!

alwa

Om jag ändå var 18...

elise

är så himla förväntansfull inför detta eu-val. röstade sjävklart fi!

Svar: Åh, jag också!!! Ska rösta på söndag! F! så klart!
Jennifer