efterlysning: London-tips?!

 
Ok, så Paris-veckan blev till London-vecka i stället, så den 2 september hoppar vi av bussen på Victoria Station. Livet egentligen, så fint att kunna välja och vraka mellan huvudstäder sådär. Detta betyder att jag behöver era bästa London-tips!! Var ska vi bo? Var ska vi äta? Och vad får vi absolut inte missa under våra dagar där? Tipsa tipsa tipsa!! Är dig evigt tacksam! Puss!
37 kommentarer
julia

Och nästa gång borde du ta en Berlinvisit tycker jag, så att vi kan dricka kaffe ihop:)

Svar: Åh, men du, det tycker jag också!! :)
Jennifer

Anonym

Ät "pancakes with berries" till frukost på The Breakfast Club och besök Harry Potter Studios!!

Anonym

Ät "pancakes with berries" till frukost på The Breakfast Club och besök Harry Potter Studios!!

Nastasja

Angående boende så kika på airbnb! Finns lägenheter osv som folk hyr ut korttid :) Annars tycker jag att ni ska se så mycket av östra London som möjligt :) Om ni är där på en söndag så besök blommarknaden på Colombia Road och även Brick Lane Market! :) Vad kuuuul att ni ska dit :D

Beata

här är en bra sida! http://unlike.net/london

Alma

Vad ni inte får missa: St. Pancras station, Trafalgar Square, Palace of Westminster, St. Pauls Cathedra, Royal Albert Hall och Tower Bridge. Helt fantastiska byggnader/platser allihopa. Harry Potter Studios är också ett måste! Men boka biljett innan :)

Catarina

Definitivt Nordic Bakery och deras absolut megaljuvliga kanelbullar! Gå dit för allt i världen.

Felicia

Besök absolut Brick Lane för fin vintage och fantastiska billiga bagels. Bäst på söndagar men bra alla dagar. Camden town och Camden market får inte heller missas, där finns så mycket fint för alla smaker. Ha det bäst! :)

Anonym

Breakfast club i Shoreditch! Och Kew Garden (helt sjuk trädgård med flera stora växthus) <3

Madeleine -FOTO FEMINISM VEGANISM

nej vad roligt att du ska dit! jag har tyvärr inget tips på sovplats, då jag bodde hos en kompis när jag var där. och jag är inget stort fan av stereotypiska turistiga äventyr hehe. här är min London-resa 2012: http://sisterdisco.blogg.se/category/my-london-trip-12.html
exakt alla matställen jag visar är FAB!

Robex Lundgren

fränt

Anna

The breakfast club, Brick Lane på söndagar, Harry Potter studios, Hampstead heath och/eller Primrose hill, Holland park, gå längs themsen vid southbank, City of London, Regents Park (suuuupermysigt för picknick), Greenwich, st dunstan in the east, Old spitafields market (massor med restauranger där), Borough Market (rätt dyrt men underbart att gå och titta på maten), St James park, millenium bridge. Mina favoritställen och saker att göra :)

Sara

Promenera längs little venice-kanalen på en solig dag! Myyyycket pittoreskt och fint! Finns en restaurang i änden av kanalen också där det är mega fin utsikt och helt ok mat.

Maria

Ja Warner Bros studio tour med allt från Harry Potter!! SÅ fint och värt ett besök!

Jennifer Palmblad

Men fint! Jag ses garna.
Ar dock bortrest 1-4 september, men sen ar jag tillbaka igen. Hur lange kommer du vara har i krokarna? Pusspuss

Svar: Vi har inte bokat biljett hem än, men som det ser ut nu stannar vi till den 6! Så om du har tid och lust kan vi försöka ses över en kaffe den 5 kanske? Puss!
Jennifer

Matilda

Åh London <3
Warner brother studio tour är helt amazing om en gillar Harry Potter. Camden market är fint att strosa omkring på, och där finns även typ en matmarknad med billig mat från alla världens hörn.
Tycker själv att Oxford street är ganska överskattat och bara proppfullt av turister.

Ha en toppenresa!!

Sabina

Kul, ni kommer att få en toppenresa! :)

Emelie

Området kring Brick-lane, särskilt på söndagen då det är en stooor marknad där med mängder av roliga loppisprylar!

Malin

Yumchaa! :D

Carolina Rigo

Du ska helt klart äta lunch på "le pain quotidien". Även ray's jazzcafé är ett måste. Det är som en dröm och sitta och snacka med deras husband. Himmelskt.
Hoppas du har en fin resa / Carolina

Ninni - Vimsiga mamman

hoppas du får de härligt där, tyvärr inget tips att ge :C

Alice

Jamie Olivers restaurang Fifteen. Man kan inte få bättre service än man får där! Och maten är enkel men i världsklass. Ett måste när man är i London :)

Rebecca

Foyles Bookshop för att böcker är det bästa som finns och den har typ allt.
Tate Modern för en apball byggnad och modern konst.
Vet inte om du tycker om att rita/teckna men Cass Art bakom National Gallery är en superfin liten butik! (Kanske tips till någon annan som ska till London?)
Fint är också att promenera längs med vattnet på South bank (förslagsvis till Tate Modern).

Anna Holm

Camden stables market! Där kan du välja mellan hela världens mat! och lite rolig shopping där också förståss! Sen gillar jag utsikter, så Primrose hill och London Eye är trevliga :) Gå in i shoppen på National Museum kanske ^^ Om du inte har käkat på Nandos under din tid i Skottland tycker jag du ska göra det nu!

Cornelis

Man bara måste se musikalen "Billy Elliott" som ligger vid Victoria Station. Den är så fantastisk! Sen om man har råd så föreslår jag att se "The Lion King" också.

Annars är det väldigt mysigt att gå i olika museer när det är mindre bra väder.

Johanna

Vet inte om någon tipsat om det här men om man vill besöka typ Fotografiska men i mindre skala så är The Photographers Gallery ett bra ställe. Gratis så det är bara att traska in (man får lämna en peng om man vill).

Kommer inte ihåg vilken gata det ligger på men det är på en gata vid Oxford street.

Cecilia

Åh, London är så fantastiskt (enligt mig bättre än Paris). Brittiska liksom <3 Missa ej:
Portobello Road Market: ligger i Notting Hill (ja, där filmen spelades in för lääänge sen, men det det precis ut så! Gå och kolla i book

Cecilia

Åh, London är fantastiskt (enligt mig bättre än Paris). Brittiska liksom <3. Missa ej:

Portobello Road Market: ligger i Notting Hill (ja, där filmen spelades in för lääänge sen. Gå och kolla in bookshopen också vetja). Består av fina pastelliga hus och massa olika marknadsstånd. Mitt favoritställe i hela London.
Brick Lane: VINTAGE-MEKKAT.
Camden Market: VINTAGEMEKKAT NR 2. Beläget i norra London. Här kan man äta billig mat och fynda fina skinnväskor.
Covent Garden: charmigt ställe med kullerstensgator, cafeér, operahus och marknadsstånd.
Övrigt i shoppingväg finns ju även Oxford Street och Regent Street (med de lite mer fancy butikerna).

National Gallery: ligger vid Trafalgar Square. Massvis med vackra tavlor av stora konstnärer. Och. Det är GRATIS.
Tate Modern: finfint konstmuseum med restaurang på översta våningen.
National History Museum: för dinosaurieälskare!
St Paul´s Cathedral: kostar en liten peng men det är värt varenda krona när man kommer högst upp i kupolen och får se den mäktiga utsikten.

Hyde Park: bästa picknickhänget precis vid början av Oxford Street.
Hampstead Heath (haha, också med i Notting Hill-filmen). Sååå fint område med grästäckta kullar och många lyckliga, omkringspringande hundar. Här finns även badplats!
Musikaler: Åhhh, musikalerna i London är så satans bra. Phantom of the Opera var något av det bästa jag sett. Grät floder.

Övrigt: Westminister Abbey och Picadilly Circus! Det är också fint att gå över alla de broar som sträcker sig över Themsen. Och dricka öl på pubarna såklart. Om du ska gå ut, gå för guds skull till KOKO i Camden. Ligger i en gammal teater (genialiskt) med runda balkonger och oslagbar takterass. Nu blev det visst jättelångt. Jag hoppas du får en fin Londonvisit!

Stina

Åh vad kul! Jag är där prick NU! Camden market är bäst hittills med galet mysiga små butiker. En te-bod med provsmak i källaren t.ex. Missa inte!

Stina

Åh vad kul! Jag är där prick NU! Camden market är bäst hittills med galet mysiga små butiker. En te-bod med provsmak i källaren t.ex. Missa inte!

Beatrice

Nu orkade jag inte läsa exakt allt som redan skrivits, MEN! Säger att ni solklart ska vandra omkring på måfå i SoHo! Oxford Street och neråt på kartan, helt enkelt. Bästa små butikerna, och när man närmar sig Covent Garden, så gå och kika på gatan som heter Earlham Street! Där finns två butiker i samma kedja, som heter Magma, som har allt från mysig design till asnice böcker och tidningar!
+ ät antingen Fish&Chips på Golden Union i Soho, eller på Red Devil som har koreanskt, men ligger i en källare (som man nästan tror är en porrklubb innan man går ner).

hille

Jag har ju en liten guide som jag gjorde när jag bodde där:
http://heleneryden.blogspot.se/2013/06/hilles-guide-till-london.html
dock inga tips på boende, men skulle säga att det är smidigt att bo runt king's cross! :)

Tess

Belvedere Hotel eller Shakespeare Hotel (ligger på samma gata). 2 kvarter från Paddington station så otroligt centralt. Gångavstånd till Hyde Park. Har bott på dessa hotell alla gånger jag varit och det har varit perfekt! Om man inte har något emot att gå i många trappor med heltäckningsmatta...hehe... Ingen hiss tyvärr... När det gäller sevärdheter: Freddie Mercury's hus är häftigt att glimta bakom muren. På muren kan man tyda en del av alla de hälsningar som skrivits då han precis hade dött.

Frida

Missa inte even song vid Westminster Abbey! När kyrkan stängt för turisterna så får man gå in för att sitta och lyssna till en gudstjänst - bare with me - och även om man inte är kristen eller troende(jag är själv ateist) så är det en helt fantastisk historisk upplevelse då de har haft gudstjänster där precis hur länge som helst - och dessutom är deras kör helt magiskt fantastisk med typ tio stämmor som alla sjunger asvackert. Typ som soundtracket till en avgörande scen i sagan om ringen, fast på riktigt. Så missa inte deras even song, skithäftig upplevelse som jag gärna skulle vilja uppleva igen.

Ingrid

Skulle gå till Wahaca i Soho och äta den godaste mexikanska maten! Bästa guacamolen någonsin!

KOKO, som någon annan också tipsade om, är så himla najs. En nattklubb som tidigare var teater och har kvar den gamla fina inredningen.

Och Neal's Yard är ett litet guldkorn i Covent Garden, en liten gränd som leder in till ett torg med färgglada hus där det ligger butiker, caféer och restauranger med fokus på ekologiskt!

Sandra

Jag ska också snart till London och har (tyvärr) inga tips, men skulle du inte kunna samla alla tips och göra ett blogginlägg av det när du kommit hem från din lilla resa? Det vore så himla fint och braigt.

Svar: Absolut!! :)
Jennifer

Ina

Sjekk ut London-guiden til Mariell!

www.hjartesmil.com :)

Svar: Åh, hon var faktiskt en stjärna och mailade den till mig!! Så fint!
Jennifer