svar på kommentarer.

 
vad gjorde du åren efter studenten?
Första året flyttade jag ihop med min dåvarande pojkvän John, vi bodde i en tvåa i Växjö tillsammans med den snövita katten Sture. Jag pluggade foto på halvfart, en kurs i analogt foto och en i digitalt, och fotograferade lite bröllop vid sidan om. Försökte klura ut vad jag ville göra med mitt liv, ungefär.
 
Andra sommaren efter studenten gjorde jag slut med John och flyttade hem till Piggaboda igen. Där skrev jag som en galning på mitt personal statement och sökte till Skottland i Januari. Sista månaderna backpackade jag i Sydostasien, och sedan flyttade jag ju hit. 
 
 

Hei! Holder på å skrive søknad for å studere i Skottland, og lurte på om du har noen gode tips ang motivasjonsbrevet? Synes det er vanskelig å vite hvor personlig man bør være, har selv hatt det litt vanskelig psykisk pga mobbing, men er usikker på om jeg skal ta med dette i brevet? Tenkte at du som har hatt en spiseforstyrrelse kanskje kunne komme med noen gode råd, om du ikke synes det blir for personlig. På forhånd takk for svar. Og elsker bloggen din, både bilder og tekster er helt fantastiske!

Oj, vad svårt. Jag var inte superpersonlig i mitt personal statement, utan berättade bara om delar av mig/mitt liv som jag kunde relatera till psykologi, och på vilka sätt de bidrog till en passion för psykologi/hjälpte mig att utveckla skills som lämpar sig för psykologiplugg. Så det beror på om det är relevant till det du vill söka, och om du lyckas få in det på ett snyggt sätt. Och tack snälla!

 

 
 
Hej! Jättefin video! Du har verkligen världens mysigaste blogg! Men jag tänkte på en grej, jag har ju förstått att du kommer från Småland, eller i alla fall bor där. Men jag tyckte nästan din dialekt lät lite som den kom från Blekingehållet? Eller har jag fel? 
Japp, jag kommer från Småland! Brukar få höra att jag har typisk Ljungby-dialekt, fastän den har fått stryka med lite under åren i Växjö. Men kanske att jag låter annorlunda i videon, det är ju så svårt att vara avslappnad och naturlig framför kameran :) Och tusen tack för fina ord!!
 
 
Jättekul att du gjorde en video, du låter så fantastiskt mysig. Undrar bara varifrån din vita ögonpenna kommer ifrån?
Puss! Min vita ögonpenna kommer från Barry M! 
 
 
 

Har så länge försökt bära läppstift men tycker det är svårt. Är på stadiet rosa/beige just nu men vill avancera till rött. Men tycker det är svårt pga 1) Hur 17 målar man det rakt? 2) Hur får man det att sitta kvar? 3) Hur känner man sig bekväm i det? Kan du inte göra ett litet inlägg med tips om läppstift? :) 

1) öva öva öva! Och så spelar det inte jättestor roll om det blir superrakt heller, tycker jag. 
 
2) jag tycker att matta läppstift sitter mycket bättre än glansiga, så läppstiften som jag använder från sleek t ex sitter som berget. Men annars är det superbra att köra ett lager med transparent puder på toppen!
 
3) bara kör!! Jag var också ganska obekväm i början, och kände mig väldigt "uppklädd" hela tiden, men nu så känner jag mig nästan naken utan. Det tar ett tag att vänja sig helt enkelt. :) 
 
Och Victoria hade ett superbra svar tycker jag!

Till Andrea här ovan: Jag tycker absolut att du ska testa röda läppstift! Innan du går på själva läppstiftet är det bra att grunda med en läppenna under för att det ska hålla bättre och inte "blöda" (dessutom tycker jag att det är lättare när en har linjer att hålla sig innanför), jag gillar Isadoras läppennor, men om du har ett favoritmärke kan jag nästan garantera att de har en röd läppenna i sitt sortiment. Mac är bra om du bor utomlands (kan vara svårt att få tag på om en inte bor i Stockholm). Efter du då lagt på läppenna och läppstift kan det vara bra att pudra lätt med ett transparent puder, då sitter det som bomben (eller hur det är en säger?). För att känna mig bekväm i mer vågade färger (andra än neutrala) började jag att använda väldigt tunna lager, så färger inte blir så markant men ändå märkts och sen byggde jag upp intensiteten i takt med modet. Testa också att lägga på lite läppstift och sedan blanda ut det med ett finger, det ger en mer naturlig look. Hoppas det hjälpte och heja heja! :)

 
Åh, var har du köpt dina fina örhängen? Letar också efter tunna silverringar men hittar ingenstans...
I en liten butik här i Edinburgh, men kan tänka mig att typ Glitter har liknande? Lycka till!
 

 

sa fint med höst alltsa! edinburgh har länge statt pa min lista av ställen jag vill resa till - är ledig nagot i december sa hoppas det blir av da! du som har bott där sa länge, är december dalig timing pga kallt och gratt osv? kan tänka mig att det snarare blir mysigt med vinter i edinburgh? tacksam för lite tips :)

Edinburgh är magiskt i December!! Julmarknaden är fantastisk och staden är så vackert pyntad i ljusslingor. Och alltså, i år tycker jag att vi håller tummarna för ordentligt med snö va?

 

Arthur's Seat ligger högst på listan över platser att besöka i Edinburgh! Men det ser liksom ut att ligga nästan mitt i stan, gör det det? Är det liksom gångavstånd, eller är det lättast att ta en buss nära och sen gå uppåt?

Det ligger mitt i stan!! Från Princes Street (som ju typ är mittenmitten av stan) är det en 5-10 min promenad till palatset, och därifrån tar det typ 30 min till toppen! :)


Q&A
7 kommentarer
Beatrice

Åh, tack så mycket för bra svar!

vildblomma.blo.gg

Åh, julmarknader! <3 Önskar att jag hade råd att åka tillbaka till Paris i jul BARA för att få gå på julmarknad ^^

Svar: Åh, men åh!!! Julmarknad i Paris låter ju helt fantastiskt, varför har inte jag tänkt på det innan??
Jennifer

Hanna

Hejsan fina du!
Jag har följt din blogg i ungefär ett år och har en smärre identitetskris. Jag har kommit på att jag vill klippa mig. Mitt hår är rättså långt och jag har tänkt att klippa det mycket kortare, hur mycket eller ens hur
!
Puss

Hanna

Hejsan fina du!
Jag har följt din blogg i ungefär ett år och har en smärre identitetskris. Jag har kommit på att jag vill klippa mig. Mitt hår är rättså långt och jag har tänkt att klippa det mycket kortare, hur mycket eller ens hur
!
Puss

Jennifers Pappa

Jennifers dialekt! Mamma med Essex och blekingska som moders mål. Pappa med Ljungby-Vislanda dialekt med e som betoning och diftonger, två vokaler jämte vart annat. Farmor och farfar med gammal småländska, som har ord som finns i norskan, danskan och platt tyskan. Mormor och morfar med typ London dialekt och svenska med lite engelsk brytning. Jennifer förstår bredare och äldre småländska än hon talar. Samt att jag har för sökt lära Jennifer och hennes syskon småländska ord som Jennifer farmor och farfars, föräldrar talade. En del ord har för svunnit från småländskan, men Jennifers syster Johanna, som bor i Norge. Stöter på en del av orden. Jordgubbar- Jordbär.

hanna

Angående frågan om tunna silverringar att ha i öronen så har dom jättefina och billiga på GULDFYND. Köpte ett par för 24kr! Megabra!

Svar: Åh, bra tips!!!
Jennifer

Johanna

Du har verkligen världens mysigaste blogg och du verkar vara en så himla fin människa. Har klickat mig in här nästan varenda dag senaste veckan. :)

Svar: <3!!! Blir ju så glad!
Jennifer