lite lite onsdagLite såhär magiskt var ljuset när jag red idag. Så himla fint med sol när världen varit grå i tre veckor.


När jag kom hem från ridturen hittade jag denna i trädgården. Förbrytarko nr 2. Som tur var hoppade den snällt in igen när jag jagat den runt huset med hästen. Jag är en cowboy, egentligen.


Och lite julgodisbak med min syster. Snickerskakor och femtontusen chokladkolor. Jättegott!
9 kommentarer

där jag bor
Idag gick vi (jag, syster och hennes pojkvän + taxar) på långpromenad i skogen. Utforskade bortglömda stigar och klättrade över stormfällda träd. Det var längesedan jag kände mig så hemma i skogen som jag gör nu, sist jag kände såhär var jag åtta och rymde för att bo under en sten (jag gick hem när det blev mörkt, jag var alldeles för hungrig för att leva på stensöta). Nu känns det inte lika lockande att fylla fickorna med digestivekex och rymma hemifrån (och jag får nog inte plats under en sten), men skogen är väldigt trygg med sina tjocka stammar och skygga rådjur. Bästa medicinen när livet kaosar.
5 kommentarer

första advent


Pappa brukar alltid göra adventsfika varje advent jättetidigt innan han går till jobbet, men eftersom jag inte bott hemma de senaste fyra åren har jag missat det, så det var extra mysigt när jag vaknade av julmusik ute i hallen kl 06.00 igår. Då tog jag på mig tjocksockarna och kröp upp i mammas och pappas säng för att äta pepparkakor och dricka té. Supermysigt.


När jag åt frukost lite senare stormade det så mycket att strömmen gick och huset knakade. Novemberstormar kan ju faktiskt vara det bästa läsvädret, så efter frukosten kröp jag ner i sängen igen och läste till ögonen gick i kors.


Framåt eftermiddagen var det dags att trotsa blåsten och åka in mot stan för att baka lussekatter, men först: julrosetten på!


Hej André, Kalle och Bäccs!

Förra gången gjorde vi gröna, så nu tänkte vi göra blå. Vi hade dock våra misstankar om att degen skulle bli grön igen, och när vi hällt i den blå karamellfärgen blev det såhär. Jättesupergrönt. Fint ändå!


Kalle som inte varit med innan såg jätteskeptisk ut, haha!
Titta, vad fina!


Såklart kan man ju inte bara göra vanliga så det blev lite annat fint också. Som en svamp, en mustasch och en hamburgare.


Sedan spelade vi kort och åt lussekatter hela kvällen. Jättemysigt!
6 kommentarer