trollskogen

Jag och Jenny åkte ett par kilometer österut och hamnade i Målaskogs naturreservat. SÅ fint. Jag menar, titta bara, sagoskog ju. Vi gick omkring och bara andades, pratade om livet och förundrades över hur vacker naturen är när man bara låter den växa vilt. Målet för utflykten var en storslagen picknick bestående av chokladfondue med bananpengar, jordgubbar och vindruvor. Där satt vi och pratade länge, tills chokladen var slut och myggorna ätit upp oss. Bästa fredagsmyset.
12 kommentarer

kokosscones

Kanske fick jag min bästa idé någonsin den morgonen när jag öppnade köksskåpet, fick syn på påsen med riven kokos och bestämde mig för att blanda ner den i sconesdegen. För exakt så gott blir det. Här är receptet!
 
För 6 stycken behöver du:
3 dl mjöl
2 dl havregryn
1,5 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
50 gram smör
2 dl mjölk
 
Såhär gör du:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Klicka i smör och smula ihop det med fingrarna.
3. Blanda i mjölken och rör ihop till en kladdig deg.
4. Forma 6 stycken bullar. Tips! Skölj dina händer i vatten innan du börjar, och sedan efter varje bulle, så klibbar inte degen fast på dina fingrar.
5. Pensla lite mjölk på toppen för fin yta.
6. Grädda i ugnen på 275 grader i ungefär 11 minuter.
 
Klart!
 
8 kommentarer

hej sommar

Idag har jag sprungit barfota över kittligt gräs och pratat med staren som bor vid vår husknut. Jag har läst min nya bok under äppelträdets lövverk och råkat slumra med katten på magen. Tagit årets första dopp i sjön tillsammans med Johanna och Pär, hoppat från flytbryggan och tävlat om vem som kan plaska mest med fötterna. Gått på taxpromenad i kvällssolen och ätit glass med galet goda jordgubbar. Fint liv.
14 kommentarer