en ny vän

När vi var i Kiev blev jag ju med en ny kamera på marknaden.
 
En Zenit 12sd fick följa med mig hem! Med kyrilliska bokstäver och allt.
 
Den är sådär lagom tung och klumpig som gamla ryska kameror ska vara. Innan jag köpte den testade jag alla funktioner, så jag är ganska säker på att den fungerar. Ska bli så spännande att se hur bilderna blir!
6 kommentarer

Kiev, sista dagen

Sista dagen i Kiev tog vi metron till Hydropark.
 
Där finns en sandstrand som sträcker sig längs med floden som går genom Kiev. 
 
Vi sparkade av oss skorna och dukade upp till picknick. Där satt vi i några timmar och spelade frågespel, matade fåglar och försökte ignorera de nakna urkainarna som badade en bit bort.
 
Sedan åkte vi in till centrum igen. Vi var lite trötta efter fyra dagars intensivt turistande, men ville fortfarande insupa så mycket av atmosfären i Kiev som möjligt. Därför satte vi oss på ett fik längs med huvudgatan och betraktade människorna som gick förbi. Vi drack varsin mocca, så gott.
 
När vi suttit där så länge att vi började skämmas lite, gick vi vidare. Uppför en kulle, förbi små affärer med finurliga dekorationer utanför.
 
Vi träffade en kärlekskrank hund som ville bli vår vän. Vi matade den med korven som blivit över från frukostpicknicken och gick sönder lite när den följde efter oss. Åh. Önskar att jag kunde ta med alla vilsna hundar hem och överösa dem med kärlek. 
 
Efter att ha vilat fötterna på vårt hostel, avslutade vi sedan dagen med promenad i ösregn och kebab utanför olympiastadion. Dagen efter flög vi hem till Sverige igen. Så galet bra resa.
7 kommentarer

Kiev, dag 4

Ny dag! Vi skulle till marknaden och inhandla presenter och en kamera till mig! En nektarin (som Love envisas med att kalla aprikoser) fick agera pre-frukost fika.
 
Vi hoppade av på rätt station men valde fel uppgång (de ryska bokstäverna, ni vet) och villade bort oss totalt. Vi gick runt i cirklar ett tag innan vi förstod vart vi var. 
 
När vi lokaliserat oss igen, slog vi oss ned på ett café och åt en lätt frukost för att lämna plats till den kommande kebaben. Love drack kaffe och jag en helt galet god lemonad, vi googlade bra platser att besöka under dagen och morgondagen och tittade på folk som gick förbi.
 
Vi gick vidare och såg en fin kyrka.
 
Sedan kebab! Verkligen SÅ god.
 
Vi strosade vidare mot marknaden.
 
Där såldes t ex propaganda-posters från sovjetunionen och dekaler som suttit på soldaternas mössor under andra världskriget. Vi köpte presenter till våra familjer, pratade med vemodiga försäljare och hittade en fin kamera till mig (yay!).
 
När vi kände oss nöjda med marknaden tog vi metron till Independent Square.
 
Haha, detta är så bisarrt. Där springer det runt människor i djurdräkter och vill ha betalt för att bli fotograferade. Vi försökte undvika dem så gott det gick, men dessa två överrumplade oss totalt. Dock jobbade de (förhoppningsvis) för en organisation som hjälper utsatta barn, så pengarna de fick gick ju till ett gott ändamål ändå.
 
Nästa mål var ett fik som Lonely Planet rekommenderade, för att komma dit var vi tvungna att gå in bland bakgatorna.
 
Framme!
 
Vi inspekterade dagens köp (här en kamera som min syster fick) och fikade. Jag drack det kanske godaste téet någonsin, Love ett jättefancy kaffe och så delade vi på en ostkaka. Så gott.
 
Efter fikan var vi helt slut, så vi promenerade hem till vårt hostel igen. Där läste vi det sista i Tjernobyl-boken och somnade bums. Väldigt fin dag!
13 kommentarer