lite från en julmarknad

Igår anlände vi till stan precis lagom för att se det sista av fyrverkerierna från slottet! Fint!
 
Alla träd var klädda i ljusslingor och julkänslan var ett faktum.
 
Där fanns slänggungor, ett pariserhjul och en skridskobana! Så himla mysigt!
 
Vi trängdes med tiotusen människor och tog små små myrsteg för att komma fram till allt fint som man kunde köpa.
 
Och allt gott som man kunde fylla magen med. En pretzel och en påse med brända mandlar fick minsann följa med hem!
 
Så himla fina pynt överallt, nästan så att man sprängs av juligheter.
 
Efter tre timmar bland psykadeliska träd och lyriska barn höll våra tår på att försvinna så vi bestämde oss för att åka hem och värma upp dem med filtar och té. Julmarknader alltså, måste ju vara det allra bästa påhittet någonsin.
24 kommentarer

tordagsmorgon

Torsdagsfrukost i sängen och den allra bästa klänningen.
 
De senaste dagarna har jag varit instängd i min pluggbubbla och försökt få färdigt allt som ska göras innan jag flyger hem över julen. Så just nu bollar jag två uppsatser med tentaläsning och har inte haft så mycket tid över för annat. Men ikväll, då tar jag paus för julmarknad (!!) och lite kvalitetstid tillsammans med resten av lägenheten. Hur fint som helst.
11 kommentarer

där jag bor

Det var någon som undrade hur jag bor här i Skottland, så här kommer lite bilder! Jag har ingen vettig vidvinkel, och det är ganska dåligt ljus pga litet fönster, men ni ser nog ändå. Mitt rum är ungefär världens minsta, men faktiskt väldigt mysigt ändå. I början var det så himla sterilt och opersonligt, men nu börjar det kännas lite mer som jag.
 
Såhär ser det ut när man kommer in genom dörren. Den fina adventsljusstjärnan inhandlades på IKEA igår, tillsammans med pepparkakor och skorpor! Gott.
 
 
Och såhär ser det ut om man vrider huvudet åt andra hållet. Här sitter jag och skriver uppsatser hela dagarna, fast ofta med lite mer kaos på skrivbordet bland post-it lappar och anteckningar.
 
 
Och såhär ser det ut på andra hållet. (dörren rakt fram går till korridoren + köket, och den till höger leder in till världens minsta toalett och dusch)
 
I fönstret samsas kaninlampan med en hyacint och ett par klubbor.
 
I hyllan finns skönlitteratur och psykologi, kuber och en kamera.
 
Fina farmor och farfar fick också vara med. 
 
Anslagstavlan var så himla tråkig så jag bestämde mig för att göra den till ett kollage över sommaren, blir lite finare då.
 
På andra väggen sitter hjärnan i alla dess former.
 
Och taket fylls av stjärnor från adventsstjärnan. Väldigt bra.
18 kommentarer