mot Trondheim.

 
 
 
 
 
Idag lyfter planet till Trondheim och snart snart snart kommer jag få träffa min syster igen! Vi har inte setts sedan Augusti när jag var där sist och hälsade på, och alltså, det kommer bli SÅ fint att få hänga igen. Jag tar med mig dator och kamera såklart, så vi hörs när jag är framme!
 
 
 
7 kommentarer

på sistone.

Vi kikar lite på hur livet har sett ut genom telefonen på sistone!
 
En magisk morgon. 
 
Och den eviga Edinburgh-dimman. Älskar det. 
 
Hängde ju vid hamnen en dag för ett tag sedan. Så himla bra plats.
 
Förra onsdagen bokade jag ett klassrum i två timmar och övade på min presentation inför tomma stolar. Solen kikade in och bildade fina linjer på väggen. Mmm, älskar den här sortens symmetri.
 
 
 
 
Jag gick ju till läkaren med mina eksem (som för övrigt är typ HELT BORTA nu <3 åh, ni förstår inte hur fantastiskt det är att kunna existera utan att kli) och när jag skulle hämta ut mina grejer på apoteket kraschade deras dator och jag fick vänta i nästan 1 timme (obs! hade söta pensionärer som höll mig sällskap, så det var jätteok ändå). När jag uppdaterade Fatou om läget blev det lite oavsiktlig poesi. Fatou döpte den till the guy behind the counter.
 
Och så lördag, med eftermiddagssol och skridskotrötta ben.
 
I söndags hängde jag mest i min säng. Läste Parallel Magazine som Michaela tipsade om, åt kopiösa mängder choklad och drack flera koppar té.
 
Och så helt plötsligt blev det ju måndag igen. Eftersom jag åker till Trondheim på lördag hade jag tänkt att plugga ikapp lite denna veckan och därför suttit på bussen 6.20 varje morgon. 
 
Och detta är anledningen till den tidiga timmen. Älskar att vara på skolan när den är helt tom; det är ingen som glufsar på chips i ditt öra, ingen som spelar musik högt och sjunger med, och ingen som målar naglarna bredvid dig så att tysta rummet luktar nagellack (ja, precis allt det här har jag råkat ut för). När jag kommer hit klockan 7 har jag två hela timmar för mig själv innan folk börjar trilla in, och ytterligare 2-3 timmar innan det är riktigt fullt. DRÖM.
 
 
Idag klev jag av bussen precis i tid för soluppgången. Är så otroligt svag för den här tiden på dagen alltså. 
 
På eftermiddagen, efter plugg + lektion + powernap, promenerade jag ner till stan för att fixa med lite grejer inför Trondheim-resan. Det regnade, som alltid. Men Edinburgh är lite extra flimvackert då, så det gör ingenting egentligen.
 
Jag var t ex på stationen och hämtade ut tågbiljetter, taket i vänthallen är så fint. Och uträttade ett par andra nödvändigheter innan jag gick hem igen och kraschlandade i Fatou's soffa där jag sitter precis i detta nu. Hej!
34 kommentarer

måndagsansiktet.

 
 
Måndag och jag är svartklädd från topp till tå, i mina bästa jeans, skjortlinne och kavaj. Tillsammans med mörkröda läppar och ett ögonbrynsgame som är on point, så har jag tagit mig an den nya veckan. Jag hade en så himla fin helg, med skridskoåkning, solsken och filmkväll. Brakfrukost till tonerna av Sigur Rós, viktiga samtal och timmar av ingenting i sängen. Prick noll plugg blev gjort, och jag tror att det var precis vad jag behövde för idag har jag rivit av 1) flera timmars plugg, 2) storhandlat och 3) tvättat två veckors tvätt, bara sådär utan att blinka. Och då är klockan bara 2?! Bra grej. 
 
Hoppas ni har en fin måndag, och om livet känns vinter-tungt och grått just nu kan det bli lite lättare om en tänker på att detta är sista veckan i Februari, sedan är det redan Mars (och typ vår ju)!!! 
 
20 kommentarer