två soluppgångar


Över Angkor Wat. 


Och Phnom Pehn.
7 kommentarer

kep


I torsdags, efter en fyratimmars, väldigt skumpig (vägarna är hemska i Kambodja) bussresa var vi framme i Kep. En liten kuststad i södra Kambodja. Här bor vi precis bredvid havet, galet bra. 
Hittills har vi:


Varit på promenad och träffat på familjen Gås. Fina!


Och sett galet fina moln på hemvägen.


Fått bensinstopp och tittat på när vår tuktuk-förare gick för att köpa mer bensin. Dock säljer de bensin i glasflaskor överallt vid vägarna här, så vi stod inte stilla så länge.


Vi har varit på marknad och blivit pekade på, både snällt och lite läskigt. Vi bleka turister är verkligen som en cirkusattraktion här. Knäppt.

Sett ungefär miljoner dinosauriehöns (för visst ser de mer ut som dinosaurier än hönor?). Varje familj har minst tre stycken så det finns verkligen överallt. Fina!


Ätit mat som vi inte har någon aning om vad det var. Ingen kunde engelska så det var bara att peka på det som såg mest ätligt ut, haha!


Fått en ny vän i form av en fulsöt hund. Han bor på vårt Guest House och blir superglad så fort vi kommer. Han följer med oss när vi badar och sover vid våra fötter när vi äter frukost och middag. Så söt. En kväll åskade det riktigt mycket, så vi gick bort till marknaden i närheten för att se blixtrarna bättre. Hade varit lite läskigt om inte hunden följde med oss skyddade oss från allt som rörde sig. Fin.


Sett hundra små söta hundvalpar, men bara vågat klappa en som såg hel och ren ut och som bodde i en affär. Man vet ju aldrig vilka läskiga sjukdomar de bär på.


Träffat den här galet söta kalven. Så himla fint med svart nos och överdimensionerade öron.Ätit crepes med kokosnötkräm och honung på en liten restaurang med galet vacker utsikt över havet. 


Och tittat på solnedgången varje kväll. Galet bra. 
12 kommentarer

kambodja


Vi lyckades ta oss över gränsen mellan Thailand och Kambodja utan några större problem, tack vare ett par amerikanska tjejer med galet mycket skinn på näsan. Därefter blev det lite knepigare och vi åkte en superläskig taxi till Siem Reap, men vi överlevde! Detta är ungefär vad vi har sett de senaste dagarna, detta och en massamassa tempel. Imorgon åker vi vidare mot en stad som heter Kampot för att bada lite i havet. Blir nog superfint!
7 kommentarer