analogt dubrovnik

 
 
 
 
 
 
Lummiga gränder, han jag är kär i, havet, och en solnedgång med fina vänner. Skulle så gärna byta detta mot en pluggmåndag i biblioteket. Men solen skiner och ikväll slår vi på stort med middag i lägenheten, så det är helt okej ändå.
Hoppas ni får en fin måndag och att solen skiner på er också 
 
35mm agfa vista dubrovnik zenit
9 kommentarer

septembersuckar

Sedan sist har jag:
 
 
 
Letat masterprogram och druckit kardemummakaffe med den bästa utsikten. Ser ni Calton Hill långt där borta förresten? 
 
 
 
 
Tagit den första promenaden med frasiga löv under kängorna och sett trädtopparna skifta i höstens alla färger.
 
 
 
 
Vaknat till en rosa värld och ätit frukost med tända ljus.
 
 
 
 
Och igår styrde jag och Otto stegen till National Gallery of Modern Art. På vägen dit passerade vi genom det här drömmiga.
 
 
 
Dock gjorde vi upptäckten att vi redan hade sett den mesta konsten (är det då en räknas som stammisar?), så istället hängde vi på gräsmattan utanför och blundade mot solen. 
 
 
 
Vi har båda en liten livskris just nu, då framtiden präglas av ovisshet och nuet av en aldrig sinande workload, så Nathan Coley's ord kändes lite extra passande. 
 
 
 
Och så avslutade vi den lilla utflykten med att köpa lunch på Pret som vi åt i solen, utbredda på det kortkorta gräset i Princes Street Gardens. 
 
14 kommentarer

frågor får svar

 
GUD vilka vackra bilder! Särskilt den med Otto i! Vilken kamera använde du?

Tack snälla! Jag använde en Canon Powershot G15, så sjukt bra och smidig liten kamera! 

  

Hej! Först och främst vill jag säga att din blogg är helt jävla (ursäkta ordvalet) fantastisk. Varje nytt inlägg är som en present med magiskt vackra bilder och välformulerade texter. 

Nu till en annan sak. Jag vill så himla gärna börja plugga i Skottland inom två år men har absolut ingen aning om hur jag ska finansiera det hela. Jag förstår genom dina Q&A om utbildningen att en som EU-medborgare får högre CSN när en pluggar i UK. Men, hur fungerar egentligen SAAS??? Måste en betala tillbaka bidraget/lånet när utbildningen är över eller är det helt enkelt så att en bara får det hela betalat för sig helt och hållet? Jag hittar ingenting om detta på deras hemsida och det verkar som det enda sättet att kontakta dem på är via brev eller telefon. 

Kram
 
Alltså, puss. Blir ju helt generad av allt smicker <3 Och du behöver inte betala tillbaka bidraget för terminsavgiften! Hur bra som helst :) 
 
 

Malmö ju, den första bilden :) Väldigt vackra foton för övrigt? Hur har du lyckats få dem i digital form?

Tusen tack! Jag betalar £2 extra när jag framkallar hos Boots så får jag bilderna på CD också :)  
 

Jag har en fråga, jag och min pojkvän är så sugna på att åka till Edinburgh i höst! Är det en bra tid att åka dit, med väder och så? Typ slutet av oktober. Tack för himla fin blogg❤

Alltså, det regnar alltid i Edinburgh. Oavsett tid på året, heh. Men Oktober är fint med höstlöv och stormvindar så länge en har tillräckligt varma och vindtäta kläder, och ni kan ju alltid försvinna in på något mysigt fik om det regnar. Om du är nyfiken kan du ta en titt på hur mina gångna Oktobermånader i Edinburgh har sett ut, och få ett hum om hur vädret är: 2012, 2013, och 2014. Kram! 

 
 
 
Jag undrar vart man kan hitta va de olika skolorna kräver för betyg? NU har jag betyg A-F, och jag förstår inte helt vad de kräver för betyg eller snitt?:/
 
Jag gick IB på gymnasiet vilket betyder att jag fick betyg enligt en internationell skala och slapp räkna om mina betyg när jag sökte till uni här i Edinburgh, så jag har faktiskt ingen aning om hur det fungerar med A-F betyg. Kanske kan du prata med studievägledaren på din skola, eller maila universiteten som du är intresserad av och fråga! Lycka till!
 
 
 
Hej och tack för en fin blogg! 

Jag ska med stor sannolikhet flytta till Edinburgh till nästa höst och plugga en master i Carbon Management (typ miljöekonomi). Är tokig i att planera och undrar lite över vilka områden du skulle rekommendera att bo i, i staden? Det campuset som jag ska studera vid ligger ca 3 km söder om innerstaden, så vill inte bo alltför långt därifrån.
 
Åh, svårt! Det beror helt på vad du letar efter. Men mitt bästa tips är att kolla bussar till och från ditt campus och se var busslinjerna går så att du slipper ta två bussar eller har onödigt långt till skolan. Dessutom kan det vara bra att tänka på att hålla sig på samma sida Princes Street, så att du slipper ta bussen genom Princes Street i rusningstid (=helvetet). De flesta studenter bor kring the Meadows, jag bodde där i två år och trivdes superbra! Det finns massor av mysiga fik och second hand affärer, och det är nära till allt. Morningside och Stockbridge är två superfina områden som är lite lugnare och mer pittoreska, men med dyrare hyror. Och så har vi Leith där jag bor nu, det är en stadsdel med ganska dåligt rykte men som egentligen inte är mer rough än någon annan del av Edinburgh. Här är hyrorna i regel billigare men lägenheterna i bra/bättre skick. Det ligger lite avskilt från stan, men jag trivs verkligen så himla, himla bra. Hoppas du hittar något fint!
 
Q&A
6 kommentarer