en vecka

LIVET. Idag är det exakt en vecka kvar innan jag flyttar över havet. En vecka. Hur tusan gick tiden så fort? Den allra sista helgen i Sverige ska jag spendera på Öland, hur bra som helst. Hej så länge!
8 kommentarer

opublicerat: Laos

Jag kikade igenom lite bilder från resan och insåg att jag glömt bort att visa nästan allt från Laos, och det går ju inte för sig. Så för att kompensera bjuder jag på ett litet bildregn:
 


I Luang Prabang, så himla mysig liten stad.
 

Det absolut sorgligaste på hela resan. Två fastbundna varaner som skulle bli mat.

Vi åkte buss i tolv timmar på kringelkrokvägar bland bergen och var ungefär livrädda hela tiden för att bussen skulle svänga lite fel och åka utför stupet. Vilken tur då att vi hade världens bästa utsikt. Så galet vackert.
 
Vi åt syrsor! Alla köksarbetarna gömde sig bakom en dörr och kikade på oss när vi åt för att se vår reaktion. Faktiskt gott, smakade som kött men knastrade som chips mellan tänderna.
 
Vi var på världens kanske minsta dinosauriemuseum och jag fick hålla i en 110 miljoner år gammal mussla. Ganska coolt.
 
Tha Kaek och Mekongfloden.
 
Överallt hänger det små bananer och enorma brödfrukter (kanske den konstigaste frukten någonsin).
 På marknader kan man köpa allt möjligt konstigt, men vi hoppade grishuvudena och köpte chokladmuffins i stället.


Vi besökte Konglor Cave, en 7km lång grotta som man åker båt igenom. Helt knäpptyst (förutom de puttrande båtmotorerna) och helt mörkt. På vissa ställen är det nästan hundra meter upp till grottans tak, som en katedral. På mitten tar man en barfotapromenad bland stalaktiter och stalagmiter, och grottväggarna är mönstrade av vattnet som runnit nerför dem i flera tusen år. Så vackert.
 
Finaste insekten.
 
Största insekten (nästan 15 cm lång, för tusan). 
 
Vi avslutade Laos med världens mest keliga hund och utsikt över Mekong morgonen vi åkte. Laos alltså, så himla fint litet land.
7 kommentarer

tisdagskatt

En smått mordisk Edgar och en glad jag. Sekunden efter att denna bilden togs fångade han min näsa med framtassarna och mosade mitt ansikte med sitt för att kela. Finaste katten. Han väckte mig halv sju idag genom att använda min mage som studsmatta, för att sedan krypa ner med nosen i min nacke. Så jag läste lite Harry Potter med en spinnande Edgar på huvudkudden innan jag åt frukost. Kanske det bästa sättet att starta en dag på. Och snart ska jag träffa Jenny! Vi har planerat en heldag med ridning, bio och picknick under stjärnhimlen. Jättefint!
7 kommentarer