äppelblom och kvällsljus.

Jag satt och laddade över lite bilder till min hårddisk och i äkta prokrastineringsanda trillade jag in i mapparna med bilder från förra sommaren. Pang bom fick jag akutlängtan efter åskmoln, lukten av hö och tysta skogar. Jag samlade ihop mina favoriter och bestämmer att vi pryder bloggen med sommaren idag:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Åh, sommaren. Kom snart. 
 
Och designen fick sig visst en omgång igår, men jag vet inte om jag är riktigt nöjd än (hej, obotlig perfektionist). Dock skriker min uppsats efter mig, så det får vara såhär for now. Ha en fin lördag, hörrni!
 
 
33 kommentarer

genom telefonen.

Jag använder knappt min kamera längre, det blir alldeles för tungt att släpa på den när jag redan bär runt på min dator som just nu är som en förlängning av min kropp (MVH PLUGGAR ALLTID, märk väl desperationen bakom de orden). Men jag har försökt att komma ihåg att ta bilder med mobilen i stället, så jag tycker vi tittar på hur de senaste dagarna har sett ut genom telefonens lilla pixliga kamera! Denna omgång blev visst väldigt svartvit.
 
Mina klassisar som pluggar single honours i psykologi har varit tvungna att utföra experiment denna terminen, och stackarna har haft jättesvårt att hitta tillräckligt många participants. Så då ställer en så klart upp och hjälper till, trots att varje minut är värdefull pluggtid. Här sitter jag och väntar på att Vessela ska fylla i ett formulär innan vi kan börja, var tvungen att ta en snabb bild på den fina skuggan. 
 
 
I lördags åt jag och Fatou årets första glass i solen!! Det blev jordgubb + salted caramel för min del. Gott.
 
 
I söndags pluggade jag hela dagen och skrev en case study om smärta, stumbled upon den här bilden i en psykologibok och skrattade rakt ut i biblioteket. SÅ HIMLA KONSTIG. Ska det här föreställa en vanlig skada?? Kunde de inte komma på något bättre?? Hon har en GAFFEL I HANDEN?? Och alltså, WHAT? *skrattgråtande emoji*
 
 
I måndags vaknade jag hos den här personen. Jag klappade katt under tiden han diskade, vi drack kaffe och åt frukost, och skjöt upp plugget så länge som samvetet tillät.
 
När jag hade upprepat nä, nu måste jag gå, minst 50 gånger lyckades jag till slut slita mig och hoppade på bussen hem till lägisen. Sitter fortfarande alltid på övervåningen på dubbeldäckarna, så långt fram som möjligt. Väldigt turistigt men så himla mysigt ju + utsikten är så mycket bättre.
 
Väl hemma hade jag några minuter över mellan panikpackning och bussankomst. Det blev väl spenderad selfie-tid, i gårdagens smink och (unintentional) stålmannenpose.
 
Sedan hängde jag här resten av måndagen, och alla andra dagar (om ni tittar noga kan ni se mig i reflektionen, hej hej!). Jag skrev färdigt en uppsats och påbörjade en annan, skypade med mina föräldrar och hade möte med photography societyt inför en utställning som vi ska ha nästa vecka. När jag kom hem, nästan 11 timmar efter att jag lämnat lägenheten på morgonen, tog jag en varm dusch, läste lite i en ny bok som verkar lovande och somnade framför Greklandsresan. Ni måste måste se den, så fin. Det är något med sköra pensionärer som alltid ger mig akut hjärtsnörp.
 
Igår satt jag och pluggade i biblioteket tillsammans med Nora och Fatou. 15 minuter innan vår sista föreläsning för terminen bestämde vi oss för att ta tillfället i akt och lapa lite sol innan vi skulle tvingas sitta i en föreläsningssal i två timmar. Det var fantastiskt - solen, jag älskar dig.
 
Idag skiner solen igen och gör alla måsten lite mer överkomliga, även om jag fortfarande befinner mig innanför bibliotekets väggar. Ännu lite enklare blev det när jag fick ett A på min presentation!! Kommer ni ihåg att jag var sjukt nervös inför den? Då är det ju lite extra fint att få bra respons. 
 
Hoppas att allt är bra med er! Jag saknar verkligen att hänga här på bloggen, men snart snart snart (ok, om typ 5 veckor, men vi kan låtsas att det är snart) har jag tid att prioritera den här platsen igen. Puss <3
 
 
25 kommentarer

svar på kommentarer.

Livet + skola + blogg + sömn är för tillfället en omöjlig ekvation att få ihop, men jag har tjatat nog om min akuta tidsbrist här på bloggis så jag tänker inte köra en till rant. Här kommer i alla fall long overdue svar på några kommentarer som trillat in den sista månaden (heh).
 
 
Hej du! Hoppas du inte har blivit alldeles för trött på att svara på "plugga-i-Skottland"-frågor, för nu kommer det ett gäng till. Jag hade nämligen tänkt plugga i där nästa år, men är en sån person som måste veta allt om allt innan jag får något gjort så har ju såklart lite funderingar och så.. 

Först och fråmst, hur är det att bo i studentrum? Alltså, rent praktiskt typ. Hela vetenskapen kring det är väldigt förvirrande tycker jag och jag önskar att jag kunde ställa mer konkreta frågor kring det men har ju så pass lite kunskap så jag vet inte riktigt var jag ska börja, haha. 

Sen vet jag att du var i Glasgow nyss, vilket är där min absoluta drömskola ligger men jag har fått intrycket av att det är en väldigt kall och hård (och nästan arg) stad, den verkar liksom inte alls som Edinburgh. För även om skola är prio ett så känns det ju lite som att jag inte vill plugga i en stad som jag inte trivs i. 

Och sen sist så undrar jag hur QMU är som skola. Har i och för sig siktat in mig på en mer praktiskt utbildning där (costume construction/design), ifall jag inte kommer in på skolan i Glasgow så det är ju lite svårt för dig att säga hur undervisningen är, men skolan i stort borde ju vara samma princip tänker jag. Nu blev det väldigt mycket text märker jag, men ja... Förlåt, hahaha. (kan passa på att säga att du har den finaste bloggen någonsin, brukar inte läsa bloggar men har följt din hur länge som helst, blir så himla glad av den<3)
 
Vi delar upp det här svaret i tre delar, så blir det lite lättare :) 
 
1. Jag vet att alla har väldigt olika upplevelser av studentrum, men jag rekommenderar det verkligen! Speciellt första året när en är liten och rädd pga allt nytt (jag var det iaf). Det ser lite olika ut på olika universitet, men såhär är det på QMU iaf: du delar lägenhet med 5 andra personer. Du har ett eget rum + toalett, och så delar ni kök + vardagsrum med varandra. Innan jag flyttade var jag orolig att jag inte skulle få tillräckligt med ensamtid/privatliv, men det är verkligen inget problem alls då rummen ändå är ganska avskiljda från varandra. El, värme och internet är inkluderat i hyran så du behöver inte oroa dig för räkningar eller liknande, och du kan välja att antingen betala hyran i en klumpsumma varje halvår, eller varje månad. Jag betalade allt i en klumpsumma eftersom en får sitt studielån i klumpsummor också, och då blir det lite lättare att hålla ordning på pengarna.
 
2. Jag har bara varit i Glasgow över en dag, så jag kan inte riktigt säga om Glasgows dåliga rykte stämmer, men min magkänsla säger mig att skräckhistorierna är ganska överdrivna. Visst, det är väldigt annorlunda i jämförelse med Edinburgh, men så är ju Glasgow rätt mycket större också. Jag har många vänner som bor i Glasgow/växt upp i Glasgow och de älskar staden, så jag tror inte du behöver oroa dig. Men kanske kan du åka på en liten Skottland-tour och försöka känna in de olika städerna? 
 
3. Åh, en av mina flatmates under första året pluggade costume design! Hon verkade trivas jättebra, även om det var supermycket att göra. Men generellt sätt så trivs jag väldigt bra på QMU! Eftersom universitetet byggdes typ 2007 så är lokalerna moderna och vi har tillgång till fancy teknik (vilket verkligen inte är en självklarhet på andra universitet). Dessutom är skolan relativt liten vilket gör att det är lättare att få hjälp och stöd om en behöver det, och du får en bättre relation med dina lärare. Sedan är det ju så klart olika för alla, men jag trivs verkligen jättebra. 
 
Hoppas det hjälpte lite iaf och tusen tack för fina ord! <3
 
 
 
hejhej! hur redigerar du bilder i mobilen? de blir så himla fina! hoppas du ser detta, behöver inspiration <3
 
Åh, tack!! Jag använder appen VSCOcam i kombination med snapseed. I snapseed ändrar jag exponering och sånt, och jag vet att det går att göra i vsco också, men i snapseed kan en "punkt-redigera" (så om du vill göra en del av bilden ljusare utan att det andra ska ändras kan du göra det) vilket jag tycker är en bra grej. Sedan kör jag bilderna i vsco och lägger på ett filter. Jag brukar använda M5, M3 och C1. :) 
 
 
Hej Jennifer! 

Tack för en superhärlig blogg. Jag undrar om du har svar på en fråga angående studier i Skottland. Som jag förstått det är ett av kraven för att få utb gratis att man ej påbörjat universitetsstudier i Sverige ännu. Vet du om det gäller enbart program eller även kruser i Sverige? Jag ska läsa en kurs nu i vår på GU och vill inte sumpa mina chanser att läsa gratis i Skottland i framtiden. Sååå tacksam för svar. 

Allt gott! 
Vendi
 
Oj, det hade jag faktiskt ingen aning om alls? Men jag hade läst 2 kurser i Sverige innan, dessutom läste jag en distanskurs parallellt med min utbildning här under en termin, så fristående kurser borde inte vara några problem i så fall. :) Kram!
 

 

Hej Jennifer! 
Jag har en fråga till dig :) Du har tidigare berättat du var sjuk i anorexi (eller någon annan ätstörning?) när du var i tonåren. Och jag undrar hur du blev frisk? Gick du i behandling? och åt efter matschema? 
För du verkar ha så himla bra inställning till mat idag. Äter både nyttigt, lite fika och godis ibland. Du inspirerar verkligen!! 
Kramar från en som kämpar för att kunna äta normalt igen :)

 

Jag kom verkligen inte överrens med min psykolog på BUP över huvud taget, hon lyssnade mer på vad mina föräldrar sa än på mig, och viftade bara bort det jag sa om mitt mående och hur jag kände. Så jag fick tyvärr ingen hjälp från BUP alls. Men när jag insåg att jag var sjuk och att jag faktiskt inte kunde fortsätta som jag gjorde, så bestämde jag mig för att bli frisk och tvingade mig i mat. Jag slängde mina veckorevyn och lovade mig själv att jag aldrig skulle gå i närheten av tidningshyllan igen (tacka gudarna för att jag inte hade instagram på den tiden, för FY FASEN för alla "hälsosamma" instagramkonton med träningstips och "nyttiga" recept, det är gift för själen). Jag slutade även springa och försökte lära mig att kontrollera min ångest på andra sätt. Jag tror också att det hjälpte att jag flyttade till Växjö i och med gymnasiet ungefär i samma veva, då fick jag miljöombyte och kunde komma bort från allt det jobbiga. 

 

Nu såhär i efterhand tror jag dock att mitt beslut att klara allt på egen hand gjorde att jag fick kämpa mer och lida längre än vad jag behövde, och jag kan ibland önska att jag hade stått på mig och begärt om att få byta psykolog. Så ni som läser detta och kämpar med samma problem, försök hitta en psykolog/kurator/whatever som lyssnar på dig och som kan anpassa sig efter dina behov. Du är värd all hjälp du kan få <3 Och så tycker jag att du ska läsa vad Michaela har skrivit om att vara frisk från en ätstörning, där länkar hon både tips och delar med sig av väldigt vettiga tankar. Puss och pepp! <3

 

 

Hej! Jag & en vän planerar att göra en tågluff på ungefär 3 veckor genom Storbritannien i sommar, och tänkte kolla om du har några tips kanske på städer vi inte får missa eller aktiviteter eller bästa tiden att åka eller så? TACK för svar, det här är min favvoblogg,kramar

 

Åh, men hur fin är inte du? <3 Och jag är tyvärr inte så jätteberest när det kommer till Storbritannien i stort, har mest hängt här i Edinburgh och i Oxford, och så lite i London. Men jag har hört att York ska vara en toppenfin stad! Annars kanske någon av er läsare har lite koll på vad en borde göra?  

 

 

men alltså såå fint! blir nästan sugen på kyla och isvindar nu bara för känslan att komma in i värmen och äta semlor <3 får man fråga vad syrran din gör där? kanske inte precis första staden man tänker på att flytta till! :) eller? hehe. kram! (ang. en söndag i Trondheim)
 

Hon pluggar foto på fotofagskolen! Jag hade nog inte heller tänkt på Trondheim som en stad "en flyttar till", vilket är lite synd för det är ett fantastiskt mysig ställe. :)

 

 

Kan du inte dela med dig av tipsen mot vardagssexism? :)

 

Jo, så klart!! Jag ska bara hinna med att fixa ihop dem på ett snyggt och pedagogiskt sätt! Kanske måste jag skjuta upp det till efter den 1 Maj då jag går på sommarlov (?!?). Men liten uppdatering: vi har startat en grupp på QMU som ska hålla i workshops i hur en avvärjer vardagssexism på bästa sätt, så om du bor i Edinburgh; kom kom kom! 

 

 

Hej-och-hå-fin-blogg-osv-blablah. Jag respekterar såklart ditt privatliv men min nyfikenhet tar över: VEM ÄR HÅNGEL-PERSONEN?? Arghgh det här BOKSTAVLIGT DÖDAR MIG!!

 

Hehe, förlåt för att jag är så hemlighetsfull, förstår ju att ni är nyfikna. Men det är lite läskigt att outa det här när fortfarande är nytt, vill ju inte jinxa något. Men jag kan ge er några ledtrådar: vi träffades när jag köpte filmjölk (här borde ju Edinburgh-svenskar ändå reagera lite), han pluggar politik & historia och är så himla söt när han kämpar med sin svenska grammatik. 

 


Q&A
18 kommentarer