frukost, vackra byggnader, och en regnig fika

Imorse åkte Jenny hem till Sverige igen, vi kramades hejdå supersnabbt och utan frukost i magen eftersom vi båda tagit fel på flygtid. De sista dagarna tillsammans här i Edinburgh åt vi frukost i sängen igen, och en annan morgon köpte vi nybakta croissanter från bageriet på hörnet, fikade med regnet smattrande mot rutan, och diskuterade framtiden. Jag visade henne mitt universitet och vi pluggade på biblioteket, gick på bio tillsammans med mina fina vänner (vi såg August: Osage County, så himla bra! Tips!) och drack té inpå småtimmarna. Vardagliga saker som en alltid vill kunna göra tillsammans, men som avståndet inte riktigt tillåter. Var så himla fint att få ha henne här. 
14 kommentarer

våffelfrukost, surikater och pluggfika

Igår började vi dagen med lyxig våffelfrukost för att ladda batterierna ordentligt inför en heldag till fots. Är så glad att jag fick ett våffeljärn i julklapp (tack mamma och pappa), för det är ju så himla himla gott!
 
Målet för dagen var Edinburgh's Zoo! Där gick vi i flera timmar, förundrades över vackra fåglar och flodhästar i ministorlek, men fick en klump i magen över jaguarer i för små hägn och håglösa apor. Känner mig så himla kluven när det kommer till zoon överlag, känns så fel att stänga in vilda djur på det viset, men också bra för att skydda mot utrotning och att få folk att förstå att det faktiskt finns så många vackra djur som kan försvinna för alltid. Svårt.
 
På vägen ut hittade vi en blommande rhododendron! Så himla vackert, men knäppt.
 
Och så tog vi bussen hem, hämtade skolböcker och datorer, och satte oss sedan på bästa Elephant House. Där åt vi varsin galet god rocky road och pluggade i tre timmar. Så fin dag!
19 kommentarer

när Jenny kom på besök

I söndags landade Jenny här i Edinburgh! Hon ska hälsa på mig i några dagar, vilket är ungefär hur fint som helst. Igår började vi dagen med frukost på sängen och sedan var jag ju tvungen att visa min favoritvulkan.
 
Och så ut på lite sightseeing i staden, första stoppet var Greyfriar's Kyrkogård.
 
Och så promerade vi vidare, ut på finaste utkiksplatsen och in i små affärer på vägen.
 
Upp på slottsbacken för att titta på ännu en spektakulär utsikt. Och så finafina Jenny.
 
Vi gick in i St Giles Cathedral också, men där får du betala £2 för att fotografera, vilket ju känns mindre kul = inga bilder. Men det är gratis att gå in, så om ni har vägarna förbi tycker jag absolut att ni ska ta er en titt och beundra de enorma glasmålningarna och det välvda taket.
 
Vidare nerför the Royal Mile, och så till vänster mot Princes Street.
 
Sedan skrek våra magar efter mat och det går ju inte riktigt att kika i affärer på fastande mage, så vi letade upp en fin restaurang där vi åt lunch. Potatis- och purjolöksoppa och så en smörgås med honungsrökt bacon för mig, gott!
 
Framåt eftermiddagen bröt solen igenom de tunga molnen, dansade på husväggarna och lös upp gatan mot den åskblå himlen. Så himla vackert. Vi gick upp till Waterstone's fik för att plugga i några timmar, och så var den dagen slut. Så himla bra att ha henne här.
10 kommentarer