fredagsglimtar

Åt frukost länge och skrev massor. Har kommit in i någon slags skrivperiod igen och orden bara faller på plats. Galet bra.
 
Vi skulle grilla hemma-hamburgare och sötmajs, men solskenet byttes ut mot ösregn på tre sekunder, så vi hade golvpicknick i stället. Och alltså, på riktigt den godaste hamburgaren jag ätit - med honung, chilli och stark cheddar. Vi tog vårt första bett, bara stirrade på varandra för att det var så gott. "Oh god" var det enda vi kunde säga. Bra betyg.
 
Och dagarna fylls sakta av vardag och rutiner. På måndag börjar jag en distanskurs i kriminologi på Stockholms Universitet, så jag smygstartade lite för att vara ordentligt förberedd. Detta innebär att jag kommer plugga på 150% detta läsåret, men det är ju SÅ instressant och kul att lära sig nytt, så jag tänker att det ska gå ihop sig ändå. (Lägg märke till Paris-guiden i kanten, om mindre än en vecka är vi där!)
 
På kvällen tog jag en långsam promenad genom staden, och konstaterade att Edinburgh är som vackrast strax innan skymning.
 
Och dagen avslutades med filmmys i soffan. Popcorn är vår nya grej och vi experimenterar hejvilt, igår blev det blå karamelliserade popcorn + salta chillipopcorn. Perfekt att knapra på under läskiga filmer eller dokumentärer om svarta hål.
13 kommentarer

om omvänd objektifiering och sexualitet

Alltså, det känns ju som att det var år och dar sedan denna parodi på Robin Thicke's Blurred Lines publicerades, men jag kan inte riktigt sluta tänka på den. Omvänd objektifiering när den är som bäst, helt enkelt. Tycker det är så skönt att männen verkligen agerar sexigt utan att förlöjliga eller känna sig obekväma i rollen som objekt - så som det ofta blir då en försöker poängtera kvinnoförtryck genom omvända könsroller (typ såhär eller såhär).
 
Och det är så intressant tycker jag, för första gången jag såg videon sa min hjärna "männen i videon = homosexuella", men sedan slog det mig - varför blir en man homosexuell så fort han objektifieras på samma sätt som kvinnor? Det är ju enbart min kulturella uppfattning om sexualitet och könsroller som talar. Och så hittade jag den här artikeln via Hej Blekk! som tar upp just detta, och hur vår bild av sexualitet också grundar sig i patriarkiska strukturer. Såhär: i vårt samhälle är kvinnan ett objekt som enbart finns till för mannens blick. Och eftersom kvinnan inte får axla maktpositionen genom att vara ett subjekt, så existerar objektifierade män enbart för att behaga andra män, och inte kvinnor. Hej ögonöppnare.
12 kommentarer

ett tack.

 
Jag vet inte om ni förstår exakt hur glad jag blir av era fina ord och allt beröm som ni ger mig. Varenda kommentar lämnar mig med ett leende på läpparna och livspepp ända ut i fingertopparna. Så, tack. Tack för att ni vill kika in här varje dag, det gör mig så makalöst glad. Skickar ett evighetsleende, kärlek och panikroliga hundar över internet. Puss! <3
16 kommentarer