ett grattis i förskott

 
Med en episk chokladmoussetårta och prat in i solnedgången firade jag och Sarah vår Jenny som snart fyller år! Finaste kvällen på länge. <3
12 kommentarer

Malawi: Mayoka Village

Andra stoppet under vår independent travel var Mayoka Village i Nkhata Bay. Vi hade egentligen bara tänkt att stanna en natt, men när vi kom dit bestämde vi på direkten att vi måste ju stanna minst två. JAG MENAR TITTA BARA?
 
Här bodde vi!
 
Med den här utsikten, inte helt fel.
 
Vi paddlade massa kanot! Och jag simmade nervöst bredvid ifall Heena skulle trilla i när hon envisades med att åka kanot även fast hon inte kan simma?! Så himla mycket daredevil. 
 
Spelade bow (ett spel som alla spelar i Malawi, påminner om kalaha ungefär) i skuggan och drack tusen vaniljmilkshakes.
 
Och hängde med alla kärlekskranka hundar.
 
När kvällen kom svidade vi om och begav oss till baren. Där hade vi b la dance off mot ett gäng andra resande och jag förlorade i varenda pingisturnering. 
 
Och jag och Heena såg ännu en spektakulär soluppgång tillsammans. Att världen ens får vara såhär vacker? 
13 kommentarer

100 grader sommar och det här med hår

 
Igår var det ungefär 100 grader utomhus och det gick inte att röra sig en millimeter utan att bli dyngsur av svett. Så jag stannade i sängen hela förmiddagen. Öppnade fönstret och lät brisen svalka lakanet, lyssnade på sommarprat och dåsade till i värmen. Och när det ändå blev för varmt för att leva åkte vi och badade i sjön. Sommarlov alltså, så fint.
 
Och till något helt annat; I lördags greppade jag återigen trimmern och kapade håret. Älskar det. Känner mig så otroligt power, dessutom är det så vansinnigt skönt att inte behöva ägna ens en tanke åt styling på morgonen. Och kanske gjorde jag det även i ren protest mot alla skeptiska kommentarer det kortkortkorta har genererat de senaste veckorna. Förstår inte hur detta kan vara mer uppseendeväckande än glamrockshåret jag hade i början på gymnasiet? Normer kring kön blir så himla tydliga så fort en börjar ifrågasätta och agera tvärtemot. Något som känns helt naturligt och självklart för mig blir så otroligt obekvämt för någon annan bara för att det är främmande. Kan vi inte bara krossa det där jäkla patriarkatet nu? Så slipper vi denna skiten. Inga normer ska styra över mig och mitt liv, vare sig det handlar om könsidentifiering, sexualitet eller frisyrer. Punkt.
37 kommentarer