ännu lite kortare

 
 
 
 
Håret fick bli lite kortare lagom till Malawi-resan, så behändigt ur tvättsynpunkt när en inte har rinnande vatten liksom. Och så fick jag ännu lite mer attityd, så galet bra ju.
32 kommentarer

Hej från Malawi

Vänner!! Har så mycket att visa och berätta att jag inte vet var jag ska börja. Malawi är verkligen helt fantastiskt! Jag trivs så himla bra här!! 

Jag bor tillsammans med en tjej som heter Lynn hos en av lärarna på skolan. Han heter George och tar hand om oss, lagar mat och blir orolig om vi inte är hemma innan solen går ner.

Här är skolan där jag och Lynn jobbar. Vi har årskurs 6 och 7, de är så fina och vill verkligen lära sig. Jag trivs förvånansvärt bra i lärarrollen, även om det var lite nervöst första dagen. Kanske det roligaste jag gjort, helt galet.

Här hänger alla lärare på rasterna när det är "för kallt" för att sitta ute. De är helt förbluffade över att jag är 23 år och ogift, första dagarna fick jag 3 frierier, halvt på skoj och halvt på riktigt. Så bisarrt.

När det är varmare (dvs stekhett) sitter vi i skuggan av ett stort träd och tittar på hur barnen leker på avstånd. 

Här är huset där jag bor, och George fixar satelliten på taket inför fotbollen. Han är den enda i byn som har el, så hela byn sitter i hans vardagsrum om kvällarna för att titta på matcher och ladda sina mobiler.

Jag vaknar klockan 5 varje morgon av grannens tupp, lagom till att jag orkat masa mig ur min varma sovsäck har himlen färgats rosa.

Vägen till skolan är kantad av dimmiga berg och jag tappar andan om och om igen av hur vackert det är.

Och en Malawi selfie en morgon när jag väntar på att håret ska torka.

Helgerna spenderar jag tillsammans med ett gäng helt fantastiska människor. Förstår inte att vi bara känt varandra i två veckor, känns som flera år minst. Livet är ett konstant skrattanfall tillsammans med dem. Vi stuvar in oss i en pytteliten buss och studsar fram på vägarna.

Förra helgen var vi på Kande Beach vid Lake Malawi. Det var så jäkla vackert, vi såg fullmånen gå upp i horisonten, låg på stranden om kvällarna och tittade på hur Vintergatan bredde ut sig ovanför oss. Och om dagarna spelade vi volleyboll och somnade i solen. Bäst.

Och just nu befinner jag mig här. Detta är utsikten från den lilla stugan där vi bor. Ja, ni ser ju. Så otroligt vackert.

Idag var vi ute på sjön, spanade på örnar och njöt av att glida fram på det stilla vattnet. Vi förtöjde vid en strand där vi möttes av barn med svältmagar. Som ett slag i ansiktet. Jag orkar inte hur orättvist livet är. Men det är ju därför vi är här, för att hjälpa. 

Hoppas ni har det allra bäst, och förhoppningsvis kan vi höras snart igen! Puss!

34 kommentarer

bloggar jag läser, del II

Vi fortsätter den superlånga blogglistan!
 
Katri ja satumaa. Katrine bor i Göteborg där hon pluggar reklam och art direction. Hon publicerar vackra vardagsbilder och visar vad hon gör i skolan.
 
Linn Wiberg. Linn bor i London och verkar vara en så himla härlig person, 
 
 Lovisa Ranta. Hon är så galet vacker och har så sjukt snygg stil, och tar med sina läsare på fina Londonäventyr. 
 
Makrills. Emelie jobbar som fotograf på en tidning och är loppishjälte, en färgklick i bloggvärlden.
 
Niotillfem. Sandra är ju vår alldeles egna bloggdrottning! Tröttnar verkligen aldrig på hennes blogg, den är så oerhört välgjord raktigenom. Sjukt bra.
 
Ohhboy. Julia bor i Berlin, skriver helt gudomligt bra och fotograferar så fint.
 
Polichinelle. Lovisa bor i Växjö och jobbar som musiklärare, hon levererar en stor dos vardagspepp med matlagningsinspiration.
 
Sandra Leone. Ett riktigt litet guldkorn bland alla miljontals bloggar där ute, Sandras blogg känns så intim och personlig på något vis och jag älskar det. Vackra bilder och välskrivna vardagsbetraktelser. 
 
Silversaga. Jessica och hennes pojkvän är som tagna ur en film. Hon jobbar som fotograf och varenda bild är magisk.
 
Sister Disco. Madeleine tar upp så många viktiga saker i sin blogg, och varje måndag är det feministmåndag! Och det gillar vi ju!
 
Spaceherosuits. Rebecca pluggar foto på Gamleby och är så jäkla skicklig med kameran.
 
Spice it up. Älskar bilderna och hur hon lyckas fånga sin vardag, både i bild och ord.
 
Sunshine in North. Vackraste bilderna!
 
the Shuffle of an Overflowing day. Alicia är så otroligt duktig på att skapa och skriva, gillar hennes blogg massor.
 
Un Vélo. Recept, illustrationer, kläder och vardagsinlägg i en härlig blandning!
 
Vardagsbrus. Har ju skrivit om Fridas blogg otaliga gånger innan, men jäklar vad den är bra. Varenda bild lämnar mig helt stum, och så har hon så mycket attityd + vettiga åsikter. Fantastiskt. 
 
Vicky. Vicky verkar vara en så himla härlig människa! Hon pluggar en master i San Fransisco som av hennes bilder att döma verkar vara en helt fantastisk stad.
 
Wilderness. Sara bor i den mest fantastiska lägenheten tillsammans med sin pojkvän och gör så himla fina saker hela tiden, en solklar favorit! Klicka!
21 kommentarer