tisdagshäst

Kanske klappar hästhjärtat lite extra nu när det går så himla bra för Sverige i OS (silver i fälttävlan, för tusan), eller kanske för att hästar är som allra finast om sommaren med sin blanka hårrem och sommarlukt. Kanske. I vilket fall var Jenny och jag tvungna att stanna bilen när vi såg ett litet föl skutta runt i sin hage tillsammans med sin mamma. Så himla fint att bara spontanklappa lite mjuka mular efter en tisdagsbio. Vardagsmagi på hög nivå.
5 kommentarer

glass och livbojar

Den ursprungliga planen för söndagen innefattade bad och sol på Öland tillsammans med min systers pojkvän och hans familj. Regnet som smattrade mot vindrutan fick oss dock på andra tankar. Vi stannade och köpte jordgubbar och styrde i stället kosan mot Karlskrona. Där åt vi galet god mat på en uteservering insvepta i filtar medan sparvarna hoppades på att få smaka lite, efterrättade oss på Glassiären (viol och chokladbollsglass, gott) och avslutade allt med ett litet besök på marinmuseet. Himla bra dag.
3 kommentarer

om livet

Morgonsol och svartvit krage.
 
Häromdagen bokade jag en enkelbiljett till Edinburgh, om trettionio dagar lyfter planet för att sedan landa där jag kommer tillbringa de närmsta fyra åren. Trettionio dagar. Så fort jag tänker på det (hela tiden) galopperar en flock vildhästar genom min mage och jag förstår inte hur mina ben någonsin ska hålla för att kunna gå på planet om jag är såhär nervös redan nu. Jag minns hur långt borta allt verkade i höstas när jag faktiskt bestämde mig för att våga, hur frustrerad jag var när jag skrev mitt personal statement och euforin när jag väl fick antagningsbeskedet. Och nu. Nu är allt det nya snart här. Livet, du är allt bra knasigt ibland.
15 kommentarer