happy new year.

(gif)
 
Ville bara kika in här och önska er GOTT NYTT ÅR! Tusen miljoners tack för att ni läser, för att ni orkar lämna fina or och för att ni peppar, det hade inte varit hälften så roligt utan er. Ni är bäst. <3
 
Hoppas ni får en fin nyårsafton, oavsett om ni firar med buller och brak, eller bara ligger hemma i sängen och äter pizza. Skickar lite extra tankar till er nykterister där ute, för jag vet hur det kan knyta sig i magen inför festligheter där alkohol har en så framträdande roll. Och det kan vara fint att bli påmind om att det är ok att ha världens tråkigaste nyårsafton, för imorgon är det en helt vanlig dag igen. Själv har jag mensvärken från helvetet och har pluggat hela dagen, men tänker att den storslagna fyrverkerikavalkaden som Edinburgh står för ikväll nog ska råda bot på det.
 
Nyårspuss!
 
13 kommentarer

drömmiga Edinburgh.

Igår gick Fatou och jag på promenad med det enda målet att få andas vinterkrispig luft. 
 
Horisonten låg döljd bakom en mur av moln.
 
Och alltså, titta så himla dreamy Edinburgh är just nu.
 
De testade högtalarsystemet som är utplacerat runtom Princes Street Gardens inför Hogmanay så centrum fylldes av klassisk musik, det var så filmiskt.
 
När vi varit ute i nästan två timmar svängde vi in på Costa och köpte varmt att dricka och en chokladkaka att dela på. Personalen blev väldigt paff när vi bad om att få take away, men det var alldeles för fint ute för att sitta inne.
 
När vi druckit upp och matat ekorrarna med de sista kaksmulorna gick vi hemåt igen.
 
 
 
Och efter snart tre år får jag fortfarande nypa mig i armen när jag tänker på att jag bor här.  
 
 
 
 
Precis innan det sista dagljuset försvann var vi tillbaka på vår gata igen. Vi lagade världens bästa linssoppa till middag och lämnade över nycklarna till vår nya flatmate som flyttar in i slutet av veckan. Vi parkerade oss i soffan med varsin bok och där råkade vi visst bli kvar resten av kvällen.
 
 
 
10 kommentarer

2014 ➝ 2015.

Så har det blivit dags att säga hejdå till 2014 och välkommen till 2015. Hur fort har detta året inte gått? Förstår inte. Lite såhär har det sett ut:
 
I början av året fick jag en impuls och klippte av håret, och helt plötsligt kände jag mig lite mer som mig själv. Sedan dess har det blivit kortare och kortare och jag älskar det.
 
Dessutom öppnade det upp för oändliga look-a-like möjligheter!
 
Love bjöd med mig på fancy Ambassadors Dinner i Cambridge, så himla fin liten stad.
 
Våren kom och vi hängde ute i solen så mycket som vi kunde. Åh, saknar Sinéad och Chantel så oerhört. Hoppas båda kommer tillbaka till Edinburgh nästa år.
 
Varje söndag hängde jag med mina fina Amnestypersoner, vi skrattade massor och åt tills vi inte kunde stå upp längre. Så himla tråkigt att majoriteten av dem flyttat härifrån </3
 
När vårterminen nått sitt slut hälsade jag på Love i Oxford, jag fick min födelsedag firad med tårta och sång på sängen, vi drack milkshake och gjorde mina instagram-följare avundsjuka med Harry Potter-matsalen.
 
Bra, ny grej som jag aldrig gjort förut: hängt med massa bra personer som jag träffat över internet! Nervöst och lite pirrigt innan, men det har alltid slutat med att vi pratat i timmar om allt och inget. Tex Elin, Lovisa, och Gabriella. Älskar internet och älskar att det finns så många fina vettiga och bra människor där ute (hej!).
 
Och apropå bra internetmänniskor, Nastasja skrev till mig i våras och bara "jag kommer till Edinburgh, vill du ses?". Ni vet personer som en bara klickar med direkt? Nastasja är en sådan person, vi kan prata om allt, skratta åt samma saker och bara sitta tysta ihop utan att det är konstigt. Och även fast vi bara har träffats en handfull gånger är hon redan så himla viktig. <3 
 
Sommaren spenderades i de Småländska skogarna, jag hängde massor med min fina syster och Jenny, klappade katter och plockade kantareller.
 
Jag var ju volontär för First Aid Africa och var lärare i första hjälpen i Malawi under sommaren. I början av året fick vi en intensivkurs i första hjälpen, bandagerade, gjorde hjärt-lungräddning, behandlade ormbett och spjälade brutna ben. Det var kanske det roligaste jag gjort på evigheter och jag kände mig så himla power efteråt.
 
I Juni var det dags att packa väskorna och åka till Malawi för att jobba. Under fyra veckor var jag lärare i första hjälpen för årskurs 6, 7 + lärarna på en skola i en by som heter Katula. Vi hade inget rinnande vatten och var tvungna att rena brunnsvattnet med klorintabletter för att vi skulle kunna dricka det. Vi bodde i det enda huset i byn med el, och vår toalett var ett hål i marken som vi delade med hela byn, samt all världens kackerlackor. Och alltså, jag har aldrig känt mig så ödmjuk inför livet innan. Förstår ni hur jäkla lyckligt lottade vi är som råkade födas i Sverige där rent vatten och el är en självklarhet? Helt galet.
 
På helgerna och 10 dagar efter vi var färdiga med jobbet så hängde vi på stränder, åkte på safari och vandrade i berg, såg elefanter och flodhästar, sjöng under stjärnhimlen och hade dance off inpå småtimmarna. 
 
Såhär såg det ut i filmformat.

När jag kom hem till Sverige igen så flyttade Johanna till Trondheim för att plugga foto!! Jag följde med som flytthjälp och hängde med henne i en vecka. Vi åkte båt, åt frukost i timmar och fotograferade massor. 
 
Jag fick agera modell för Johanna, så klart, såhär kan det se ut då.
 
Jag och Fatou började hösten med att spendera en vecka i London. Vi åt helt galet god mat och promenerade tills fötterna inte orkade mer, bara njöt att få upptäcka en ny stad tillsammans. Jag skrattade tills tårarna sprutade minst en gång om dagen och jag hade träningsvärk i magen hela veckan pga skrattanfall, så himla fint.
 
Tillbaka i Edinburgh var allt sig likt = hur fint som helst (både i hjärta och för ögat). Jag hade en liten psykologikris i våras och den gjorde sig påmind när jag kom tillbaka till skolan efter sommarlovet, så jag följde magkänslan och bytte till en joint degree i psykologi och sociologi. Helt klart bästa beslutet jag tagit i år (kanske i mitt liv???). Skolan blev tusen gånger roligare och sociologilektionerna höjdpunkten på veckan. 
 
Och så var det ju referendum och alla var nervösa. Vi tittade på Braveheart och dygnade framför omröstningen. Tyvärr så blev det ju ett nej, men peppigt ändå att så pass många var engagerade i debatten och kanske är det här början på något nytt ändå?
 
Hösten var ett enda plugginferno, jag spenderade mer tid på biblioteket än vad jag gjorde hemma (timmarna sömn inräknat). I två månader var jag på skolan nästintill varje dag, skrev uppsatser och pluggade inför prov, memorerade teorier om consciousness och hade stolsrace i biblioteket. Pluggpausade under stjärnhimlen och drack alldeles för mycket kaffe. Förhoppningsvis lönar det sig i form av A:n, heh.
 
Och så fick vi äntligen jullov, vilket kanske är det mest välbehövliga lovet i mannaminne, och efter många timmars sömn började jag känna mig som en människa igen. Men det var ju nyss, så det minns ni ju säkert.
 
Det är så himla teraputiskt att titta tillbaka på året såhär, att plocka isär och sammanfatta. Städa ut och ladda upp inför det nya året. 2014 knöt jag ihop så många lösa trådar på det personliga planet. Jag har blivit så himla mycket starkare i min person, vågar lita på att jag faktiskt är bra och vågar vara självisk ibland. Jag oroar mig mindre och mindre över vad andra ska tycka och säger ifrån när något känns fel. Jag tittade tillbaka på årssummeringarna för andra år och såg att jag skrev likadant då, och det är så himla fint tycker jag, att en blir lite mer sig själv för varje år som går. Största skillnaden mellan detta året och föregående år är att framtiden äntligen har fått konturer, och jag är så himla pepp på att se vad det nya året kommer föra med sig.
 
20 kommentarer