den stora pumpafesten

Nej, hörrni. Nu tycker jag att vi lägger allt som har med hemlängtan att göra bakom oss och firar Halloween i stället. Igår var det full verkstad här i lägenheten, lite såhär:
 
Vi karvade pumpor, målade mandariner och byggde hattar för ikväll vankas det nämligen pumpatävling här på universitetet!
 
Och här har vi dem! Det blev ett skelett med hatt, och en mandarinätande elaking. Vi hade dock inga ljus så jag kan tyvärr inte visa hur de ser ut när de agerar riktiga lyktor. Ni håller väl tummarna för att vi vinner?
 
100 kommentarer

43 dagar

Och precis när jag trodde att jag skulle klara mig undan den så slog den till med full kraft. Hemlängtan. Den fyllde hela magen när jag vaknade idag. Det spelar ingen roll att Skottland är ungefär det finaste jag upplevt, inte idag. Idag behöver jag katter på magen när jag somnar och en urskog att promenera i när helst jag vill. En häst som pillar mig i nacken med sin mjuka mule och en annan som inte kan låta bli att leta i fickorna efter något gott att äta. Jag behöver mina allra bästa vänner, de som bakar lussekatter mitt i sommaren och tandempratar mest hela tiden. En syster som alltid lyssnar och som man kan fuldansa med i köket samtidigt som man bakar chokladmuffins. Picknickar med nybakta scones under ett stjärnklart himlavalv på den stora stenen där vi alltid lekte som barn. Jag behöver kor som rymmer och hjortar i trädgården. En mamma med det bästa skrattet och en pappa som vet precis allt om skogen och berättar spökhistorier vid matbordet om kvällarna. Jag behöver hemma.
10 kommentarer

bröd och en liten citrusfrukt

Efter en natt med läskiga Frankenstein-drömmar var det fint att få tassa ut i köket och äta lite frukost. Två smörgåsar och en mandarin senare kändes världen lite mer verklig igen. Britterna har för övrigt inte förstått det här med ordentligt bröd än (bara vitt rostbröd så långt ögat kan nå) så i söndags tog jag saken i egna händer och bakade eget med müsli och rågmjöl. Himla gott, och skönt med lite tuggmotstånd. 
 
Idag är jag ledig! Dagen dedikeras till uppsatsskrivning, en långpromenad och sträckläsning av Dostojevskijs Idioten som fick följa med mig hem i lördags. Fint!
5 kommentarer