recept: chokladmoussetårta
Ni var många som efterfrågade receptet på chokladmoussetårtan för några inlägg sedan, så nu blir det tårtfest här på bloggen!
Tårtbotten
200g mandelmjöl
100g kokosflingor
100g smält smör
Chokladmousse
3dl vispgrädde
200g mörk choklad
2 äggulor
1 tsk kakaopulver
Gör såhär:
1. värm ugnen till 180°C.
2. blanda det smälta smöret tillsammans med kokosflingorna och mandelmjölet.
3. tryck ut smeten i en smörad och bröad form (bakplåtspapper funkar också).
4. grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter, tills bottnen får färg och blir lite "krispig".
5. vispa grädden så att den blir fast och blanda ner kakao.
6. smält chokladen i ett vattenbad.
7. rör ihop den smälta chokladen med äggulorna och blanda ner i grädden.
8. ställ tårtan i frysen i minst 4 timmar eller över natten, ta ut den ungefär 1 timme innan servering.
9. garnera med bär/godis/kakor och ÄT!
alltså jag gillar inte ens choklad men blir ändå helt dreglig av den där.