katter och modern konst

 
 
Förra söndagen, när Madeleine fortfarande var här, började vi dagen med frukost på Hula. Efter att vi ätit oss proppmätta gick vi mot Scottish National Gallery of Modern art. På vägen dit vinkade vi åt katter i fönster. 
 
 
 
Och katter i trappor. 
 
 
 
Vi gick förbi staket som tagits över av rosa blommor.
 
 
 
Och oändligt mycket murgröna.
 
 
 
 
 

Tycker så mycket om detta lilla galleri. Att gå runt i de luftiga, ljusa lokalerna, med stegen ekande mellan väggarna, och bara ta in allt. Det är gratis inträde, så om du är i Edinburgh och det regnar/du behöver något att göra; gå hit. 
 
 
 
 
När vi kände oss färdigmatade med konst och efter att ha klämt på allt i deras shop, pausade vi på caféet med varsin kopp kaffe. Pratade om skapande i allmänhet, och fotografi i synnerhet, och skrattade åt bäbisar med elektriskt hår. 
 

 
 
 
Sedan svängde vi förbi den maffigaste kyrkogården i Edinburgh, Dean Cemetery, där gravstenarna står huller om buller och är prydda med sammanbitna män och änglar. 
 
 
 
Sedan promenerade vi längs med floden, genom allt det lummiga gröna.
 
 
 
Förbi träd vars stammar var prydda med ögon och inristningar. 
 
 
 
Och hamnade i Dean Village. 
 
 
 
 
Sedan kraschlandade vi på Henderson's Bistro, totalt vrålhungriga kastade vi oss över deras veganska burgare. Var SÅ gott. Och sedan fick vi för andra gången den dagen frågan om vi var från Sverige med förklaringen you look Swedish. 
 
 
 
 
På kvällen möttes vi upp för att gå på spöktur, men innan dess drack vi kaffe på ett café. Igen, hehe. När vi sedan styrde stegen mot mötesplatsen för turen öste regnet ner, piskade hårt mot marken, och folk sprang för att ta skydd, samtidigt som solen tappert silades genom molnen. Så himla Edinburghigt väder.
 
 
 
Och så hände detta magiska. Alltså, titta. Så vackert. Spökturen var förresten himla bra! Jag är ju som bekant väldigt skeptisk till allt övernaturligt, det är helt enkelt inte min kopp té. Men guiden berättade så himla intressanta och spännande historier om Edinburgh, så det var som en liten historialektion också. Sedan kramades jag och Madeleine huttrandes hejdå i kylan och tackade varandra för en bäst helg. Så bra grej att internet kan föra en samman med personer som en aldrig skulle träffat annars. 
 
 
9 kommentarer
Sandra Leone

Muséer med gratis inträde är så mycket kärlek <3

Svar: Men visst!? Bästa grejen!!
Jennifer

Maria Ekblad - bröllops och nyföddfotograf

Men åååh sista bilden! Så fint!

Svar: Åh, pusstack!!
Jennifer

Karin

så mycket kärlek till museum gratis inträde <3

elise

dör på alla dessa foton. känns som jag är exakt där när jag tittar på dem.

Svar: <33!!
Jennifer

ISA

gud så ni maxade dessa dagar, så bra! Har hört att de ska ha dessa spökturer här i stockholm med!? Vore något för mig känner jag, gå dit för att ifrågasätta allt ;D

Klara

Åh, kul att er spöktur var bra! När jag och min familj var i Edinburgh blev vi spökguidade genom South Bridge Vaults. Det var cirka hur intressant information som helst, men tyvärr såg vi nästan ingenting pga fick gå i mörker för att det skulle vara så kusligt som möjligt :(

Svar: Åh, nää? Vad tråkigt! Det hade inte ens hunnit bli mörkt när vi gjorde vår tur, hehe.
Jennifer

Johanna

Så vackra bilder!

Svar: Tusen tack!!
Jennifer

Beata

drömmig söndag!

lollsen

Åh älskar bilden på murgrönan!! Vet inte varför? Kanske färgen på bilden.. Kanske dropparna. Bara älskar den. Vill ha en tavla med fotot.