svar på kommentarer

 
 
Hej Jennifer, jag har följt din blogg rätt länge och är så förälskad i Edinburgh genom dina bilder..! Jag går 2an på gymnasiet och funderar över framtiden osv osv... Jag skulle älska att plugga utomlands ett tag MEN jag är icke-binär transperson (bra att det finns könsneutrala pronomen på engelska iaf) och inte vit så därav känns det inte som en självklarhet... Jag bor i Stockholm och går i en väldigt bra skola/klass just nu, men jag har varit med om andra ställen som har känts förjävliga rent ut sagt, hbtq-fobi och rasism i överflöd ;// 

så... min fråga är typ; hur tror du Edinburgh och skolan är om en är icke-vit och transperson? (jag fattar att det är jättesvårt att svara på, fråga gärna dina vänner om du har vänner som är hbtq och/eller rasifieras)
 
Oj, svårt! Jag har ju som sagt inte tolkningsföreträde så jag kan ju mer gå på känsla utefter vad personer i min omgivning berättat. Men Fatou brukar prata om att hon blir mer accepterad här i Edinburgh än vad hon blev i Hannover, både som icke-vit och som muslim. Jag har inte hört någon av mina icke-vita vänner prata om Edinburgh som utmärkande rasistiskt, utan snarare pratar de då om hur mångkulturell staden är, och hur välkomnade de känner sig. Detsamma gäller för mina hbtq vänner. Men så finns det ju så klart rötägg överallt, och verkligheten är ju aldrig riktigt så svartvit som det kanske framställs när en skriver ut det såhär. Men jag tycker absolut att du ska våga testa ändå! Speciellt om du vill plugga, för jag uppfattar det som att folk som rör sig i universitetsmiljöer är mer accepterande och öppensinnade, och då blir det ju lite lättare att hitta en trygg punkt. Pepp och kram! Och är det någon av er läsare som har egna erfarenheter; dela gärna med er i kommentarsfältet! 
 
 
 
 
Fint!! Vad pluggar Fatou för något? Har nog missat detta om du skrivit det tidigare (hehe, plus att sökningen "Fatou" på din blogg ger så himla många träffar, såklart). 
 
Fatou går i min klass!! Så skönt att ha någon som en alltid kan pluggpeppa/panika tillsammans med. Men just under det här caféplugget läste hon ikapp på en kurs i islamiska studier (iSyllabus) som hon läser utanför universitetet. Och var tvungen att testa söka på "Fatou" jag också, och herrejesus vad många träffar! Men så brukar hon ju säga att hon är the real star här på bloggen också, hehe. 

 
Får man fråga varför ni måste hitta ny lägenhet? Vad hände med den gamla? Hur går det med letandet? Hoppas det löser sig, du förtjänar något fint <3
 
Okay, såhär ligger det till: detta året har jag och Fatou bott i en lägenhet med 2 andra tjejer. Det har funkat sådär, så när vi i slutet av Februari fick frågan om vi ville förnya kontraktet till nästa år sa vi nej. Dels för att vi var ganska trötta på lägenheten som vi bott i nu (med musinvasioner och golv som hålls ihop med silvertejp), men mest för att vi var väldigt osäkra på om vi skulle kunna hitta två personer som vi klickade tillräckligt mycket med för att vi skulle orka bo med dem. För fy tusan vad det stjäl energi att inte känna sig bekväm i sitt eget hem. Och när det stod klart att vi faktiskt hittade två sjukt bra personer (dvs Clara och Freja) så var det redan försent att ångra sig. Men nu kan vi ju äntligen andas ut igen; den 1 September flyttar vi in i vårt nya hem! Så pepp!!
 

10 timmar i solen??? Langa dina bästa jag-bränner-mig-inte tips tack :(

Nu såhär i efterhand ser jag att sättet jag formulerade mig på gav väl sken av att vi låg och pressade 10 timmar i sträck, men så var det inte riktigt. Utan "10 timmar sol" syftade mest på att vi varit ute i 10 timmar sammanlagt, både i sol och i solskugga. :) Annars peppar jag för solskyddsfaktor! Jag har alltid minst solskyddsfaktor 30 på mig, och när jag känner att det börjar bränna så flyttar jag mig till skuggan för en timme eller så. Ett annat bra tips är att ha en tunn långärmad tröja som inte är varm men ändå täcker, som får agera extra skydd. 

 
 
 

Åh wow, grattis! Vilken lättnad! Och hjälp,blir helt mållös av din skönhet, och bilderna. Vilket objektiv är det du använder till porträttbilder och liknande? 
Massa kramar!
 
Alltså, men tack <3 blir ju så glad. Och jag äger bara ett objektiv för tillfället, ett sigma 30mm 1.4, så prick alla bilder som är tagna med min systemkamera (en Canon 7D om någon undrar) är tagna med det objektivet.
 

Vilket objektiv rekommenderar du till landskapsfotografering? :) 

Oj, jag har verkligen noll koll på vilka objektiv som finns där ute, så jag kan tyvärr inte vara mycket till hjälp. Det enda jag kan tipsa om är att du ska ha ett objektiv med någorlunda kort brännvidd. Mitt objektiv ligger på 30mm, men eftersom min kamera inte är fullformat så blir det ett 50mm i stället, men jag tycker ändå att jag klarar mig bra med det! Annars brukar fotosidans forum vara sjukt bra när en behöver tips! 
 
Dör vad bra det ser ut. Måste fråga, du verkar så himla spontan och ambitiös och morgonpigg och hela köret, är du faktiskt sån som aldrig vill sitta ner och kasta bort en hel dag, eller tar du tag i dig själv och gör saker även fast du inte alltid känner dig pepp för att du vet att du kommer ångra det annars? Alltså, jag älskar verkligen att hitta på saker men är så himla bra på att bara ligga i sängen och läsa bloggar också om jag inte tvingar ut mig själv. Och är morgontrött. Asjobbigt.

Alltså, jag önskar att jag kunde sitta ner och kasta bort en hel dag. Jag vet inte hur en gör? Utan jag får myrkryp innanför skallbenet och under huden efter bara en timme av ingenting. Det har ju dock både sina plus (när det kommer till att fånga dagen, få saker gjorda, etc.) och minus. Har en dålig vana att bara köra på tills det tar totalstopp. Minns ni att jag hade feber för några helger sedan? Jag mådde så himla dåligt på lördagen, var helt slut i hela kroppen, men så sov jag hela dagen och hela natten, och när jag vaknade på söndagen var jag helt återställd? Det har hänt ett par gånger, så jag tror att det är min kropps sätt att tvinga mig till att ta det lugnt och sova ikapp. Så därför måste jag, i stället för att peppa mig själv att göra saker, påminna mig om att det är en dag imorgon också och bara andas. 
 
Q&A
4 kommentarer
ISA

Varning för cheezy kommentar men jag tycker du verkar så himla jäkla ödmjuk!! All credd i världen till dig för det <3

Ida

Hej Jennifer, som vanligt levererar du med underbara inlägg och fina bilder! Men har en fråga till dig angående objektiv, du använder dig av en Canon 7D precis som jag och du skrev här i inlägget att ditt 30mm-objektiv blir som ett 50mm. Om jag då har ett 50mm till min kamera men köper ett 30mm blir det då ingen skillnad i brännvidden utan bara på bländartalet? (1.8 på den 50 som jag har) Hoppas du mår bra, kram Ida <3

Beata

du verkar så himla genombra jennifer, så fin, skitspännande läsning

Ellen

Hej! Älskar din blogg och du har så otroligt fina bilder. Jag var i Skottland och reste runt förra sommarn och har seriösa tankar på att börja plugga där inom framtiden :) Har bara en liten fråga, hur gör du med mobilabonnemang när du flyttar utomlands?

Hoppas du har en underbar sommar!