video: småländska R och zombies.

 
 
Nämen, se där! En videoblogg! Alltså, det här var verkligen svinsvårt att spela in utan att skratta ihjäl sig, jag var tvungen att torka skratt-tårar flera gånger. Hur fasen gör folk som spelar in podcasts och videor med nära vänner och lyckas vara seriösa? Det är ju helt omöjligt att hålla sig för skratt, så precis som Johanna förutspådde fick jag klippa "jäävlit" mycket, hehe. Men jag tänker att det blir lite mer äkta såhär kanske? Och inte så uppstyltat som det annars kunnat bli. Hur som haver! Vi kommer nog aldrig bli programledare, men vi pratar småländska R, droppar roliga ord och Johanna spontanhärmar en zombie. Hoppas ni gillar det! Puss!
 
p.s. Jag märkte att vi i stundens hetta visst glömt att förklara vad ett par ord betyder, så vi kör en liten ordlista: spörjer (eller snarare "spööjee") = skvallra, moe = mor och koe = kor. Och exponeringen varierar hejvilt beroende på hur mycket solljus som letade sig in genom fönstret, men tänker att det gör nog inte så mycket ändå.
 
 
24 kommentarer
Maria Ekblad

Åh era dialekter är så härliga! Så kul att höra för när jag läser blir ju dina texter på min göteborgska/boråsiska blandning i mitt huvud. :)

Maria Ekblad

Åh era dialekter är så härliga! Så kul att höra för när jag läser blir ju dina texter på min göteborgska/boråsiska blandning i mitt huvud. :)

frida

hahahaha

Linn

Haha! Åh vad fint!

Maja

Åhhhh älskar er småländska!!!! Mvh föddes i Småland men bodde bara där i tre veckor innan jag flyttade till Stockholm :(

Sofia Gustavsson

Åh men gött att höra! Särskilt nu när jag flyttat tillbaka till Småland, hehe. Eller när jag träffar min pojkväns mormor från Pjätteryd. Kram hej!

Ebba Molin

Åh vilken härlig video! Dialekter är underbart...

Daniella 🌙

<3<3<3!!

Annelie Komorowska

Mmm småländska <333

Emilia

Så himla rolig video! Tycker att ni har är fin småländska (:

elly

relaterar /smålänning

Nastasja

Hahahah orkar inte!

Ebba

haha amen fyy va söta!!

Elin

När är så himla härliga!

Vicky

men Ååååååå hahahah hur gulliga e ni egentligen. ÄLSKAR småland pga har så himlans många kompisar därifrån. MYS-ni <33 (fast jo ganska grovt är det :*)

hanna, förbanna

"plocka morötter" <3

Lotta

hahaha ååh, så himla fin video!

lovisa

hia dig <3 använder det typ jämt. ameh hia dig föfan. och fördärva! åh. GUTT ändå. fast vi prater ju rätt skilda småländska du och jag, plus att min oskesamska har verkligen spätts ut efter alla campusvänner från alla delar av sverige plus pojkvän som pratar fiiin uppländska. men det är ju aldrig gutt å bre på lite.

Svar: Haha, åh! Fick läsa om "oskesamska" flera gånger innan jag fattade vad du menar <3
Jennifer

Hey Emelie

Så härligt att titta/lyssna på folk som skrattar, det smittar verkligen av sig! Plus att det är så charmigt med dialekter!

hille

Haha alltså ÅH, ni låter typ som min farmor!! Så himla fint. ÄLSKAR dialekt. Har hört att jag har ganska mycket småländska men känner att jag ligger i lä nu, hehe. Fördärvad! Det säger min farmor väldigt mycket men jag tror inte jag själv använder det så ofta, inte vad jag är medveten om?? Men det här med att inte uttala så många R! ja! Det brukar folk fnissa åt mig för.
Jag använder mig en hel del av "ta dän" istället för "ta bort" också, väldigt typiskt för Nässjö-trakten, men gör ni det med?

Svar: Haha, åh!! <3 "ta dän", hur många gånger har jag inte fått förklara mig efter att ha sagt det?!
Jennifer

Mirano

Haha, så jäkla söta ni är! <3

Mirano

Haha, så jäkla söta ni är! <3

jossan

<33333

Rebecca Larsson

Alltså ni två!!!