sånt som blev över

Vi tar och kikar på ett gäng med ögonblick från de senaste veckorna, sånt som inte riktigt räckte till för ett eget inlägg. 
 
 
För ett par veckor sedan hade jag en kaoshelg. Jag hade planerat att ha en superproduktiv söndag, men huvudet var tungt av gråt, så istället för att tvinga mig själv att plugga så bestämde jag mig för att bege mig ut och låta vinden blåsa bort orosmolnen i mitt huvud. Jag gick uppför Easter Road, förbi det höstigaste trädet i Edinburgh och en hund som inte heller ville vara med längre. 
 
 
 
Sol + Edinburgh är ju verkligen bästa terapin för ett oroligt hjärta, och det kändes så mycket bättre efter att jag fått andas lite frisk luft. Och alltså, det är verkligen en sån ynnest att få bo i en stad där en himla vulkan agerar ständig backdrop. 
 
 
 
En annan dag och en annan promenad. Jag gick uppför de här drömmiga trappstegen..
 
 
 
Med ett tak av stundande höst ovanför huvudet. 
 
 
 
Upp till Calton Hill där halva Edinburgh befann sig för att fånga den varma septembersolen.
 
 
 
Det var Eid och vi bestämde oss för att överraska Fatou! När hon var på Eid-middag med Uni of Edinburgh Islamic Society spenderade jag, Freja och Carina kvällen med att blåsa upp ballonger tills våra kinder ömmade och svarta prickar flimrade framför ögonen. Ballongerna fick hänga tvärs över vardagsrummet, och ett gäng med halal-haribos fick bli en girlang ovanför hennes dörr, och sedan var det bara att vänta. Vi var så himla otåliga. När Fatou äntligen kom hem skrekskrattade hon och hennes ansikte sprack upp i det största leendet jag någonsin sett. Ett leende som blev ännu större när hon öppnade sin present och förstod att vi köpt en stjärnskådarbok till henne (hon har liksom lånat samma stjärnbok från biblioteket i flera år nu, så det var på tiden att hon fick en egen). Så fint. <3
 
(och ps ignorera den hemska tulpanbilden på väggen, den kom liksom med lägenheten och får hänga kvar tills vi hittar en ersättare)
 
 
 
Har förresten gjort det till en vana att äta frukost vid fönstret samtidigt som jag läser ett par kapitel i en bok. Så skönt att börja dagen långsamt och skärmfritt, speciellt nu när jag sitter framför datorn 9+ timmar om dagen. Den senaste månaden har jag läst East of Eden, och alltså det är verkligen en helt fantastisk bok (trots den lite unkna kvinnosynen som ju är ett ständigt tema i alla klassiker skrivna av män)! Hade gåshud och fick ångestsvettningar, varma virvelvindar i bröstkorgen och var helt spellbound genom alla 600 sidor. Läste ut den för ett par dagar sedan och jag tänker fortfarande på den hela tiden, tror att jag kommer bära med mig den ett bra tag framöver. 
 
 
 
Och apropå frukost så åt vi frukost med lägenheten i söndags!! Det blev matiga våfflor med lax + färskost, och söta våfflor med chokladglass + blåbär. Dog godhetsdöden. Och det är ju verkligen bästa grejen att börja dagen tillsammans med fina vänner och bra mat, hela dagen blir så mycket bättre då. 
 
 
 
 
Eftersom vi bor i en ny del av Edinburgh i år så tar vi också en ny buss till uni! Jag är kanske oproportioneligt pepp över detta, men det är så otroligt skönt att slippa den ständigt överfulla buss 30, med drug dealers som räknar högar med pengar på bussäterna, och istället få njuta av tystnaden på buss 45. Och det bästa? Den tar vägen längs med havet!! Så en dag, när jag spenderat över 9 timmar på biblioteket, hoppade jag av i Portobello på vägen hem och gick längs med stranden. Och alltså, det finns ju ingenting som är så lugnande som att se vågorna rulla in mot stranden, och att andas havsluft för ett slag. Perfekt för en pluggstressad själ.
 
 
 
 
Och alltså, Edinburgh just nu <33 Drömhöst.
 
16 kommentarer
Daniella 🌙

45an går förbi mig med och åh vad fint det är här uppe.

Jennifer Palmblad

Jag blir så himla glad av din blogg. Vill bara krypa in i den och gömma mig lite ibland. Tack för att jag får det. Puss!

Patricia

Underbara bilder, verkligen! :)

ISA

åh:ade på samtliga bilder. Och applåderar dig som lyssnar på hjärtat ibland och tar tid för dig själv när livet är taskigt <3

hi

hej, vart köper och framkallar du dina fotorullar? kram

Carina

ALSKAR fjarde bilden!! Maste visa Liam asap MVH/ Obsessed with trees

therese

älskar detta, verkligen vardagsmagi <3

Johanna

Wow så vackert! Blir verkligen sugen på att åka till Edinburgh och turista lite, ser så mysigt och fint ut! :)

Josefine

Lika fina bilder som alltid, fastnade lite extra för bilden på trappan, så vackert! :)

Vicky

vill också äta våfflor med lax. med dig helst då.

lovisa

alltså att man ändå inte tänker så mycket på/blir exponerad för att edinburgh är en sandstrandsstad?! whaaaat. logiskt I OCH FÖR SIG, men när man tänker stad och strand tänker man ju barcelona som nummer ett. ser himla fint ut iaf.

och. hoppas hjärtat mår bättre snart. <3

Johanna

sååå vackra bilder!

chrissy

men åh hunden som inte heller ville vara med <3 och east of eden måste jag nog tackla, den verkar ju helt magisk.

chrissy

ps blev förresten så nyfiken på vilka böcker du läser och vad för bokvanor du har. kan du inte göra en boklista här på bloggen? obs bara ett blygt förslag! om du inte kommer på några bra frågor så har jag en från i somras som var ganska roli'. (här: http://highfivelivet.blogspot.se/2015/08/lilla-boklistan.html) puss!

Marika

Hej Jennifer, tack for en fin blogg!
Jag har lite frågor ang studier. Letade i kategorin plugg och Q&A men hittade inte svar pa det jag undrar. Hoppas det ar ok jag staller några fragor!
Tanker mest pa kostnaden, du har nämnt att det ar billigt eftersom det ar inom EU men även EU studenter maste val betala? Gar jag in pa universitet och klickar vidare till "international student fees" visar det nästan alltid 9000 pund per ar. Det ar visserligen billigare an "overseas students" men anda. Skottland kanske skiljer sig mot tex Wales eller England?

tack for hjalpen!

Svar: Om du pluggar i Skottland så är det gratis (eller SAAS betalar kostnaden), men i England och Wales måste du betala. :)
Jennifer

Johanna Af Apel

Jag är så himla imponerad av hur du klarar av att blogga med såhär hög kvalité samtidigt som du pluggar heltid. Det är en strävan jag har med bara aldrig lyckas uppnå. Men bra att du tar pauser och vilar också, en måste få stänga av kraven att dokumentera och leverera också. Ah, din blogg är awesome som alltid <3