livstecken

Hej vänner! 

Anledningen till att det har ekat tomt här inne den senaste veckan stavas: L I V E T. För fy fasen vilken vecka jag har haft, har liksom knappt haft tid att andas, och när jag väl har gjort det har jag prioriterat bort bloggisen (och t ex hånglat med en snygg pojkvän, frukostskypat, eller tittat på film). Så kan det bli ibland, och det är helt okej.

Tack för all input på mina språkfunderingar! Vissa av er lyfte åsikten att min blogg-identitet antagligen kommer förändras om jag byter till engelska, och vet ni? Jag tror faktiskt det är det som är kärnan till ’problemet'; att jag faktiskt inte känner mig som mig själv på svenska längre. Det känns helt enkelt som att jag fejkar personen som jag är här inne, eller kanske inte fejkar, men tar på mig en roll som brukade passa perfekt, men som nu skaver och sitter åt för hårt på vissa ställen. 

Så: på måndag kommer jag börja skriva på engelska, det känns som att det är rätt steg att ta, och som om det faktiskt kommer göra bloggandet till en mer naturlig grej igen. 

Hoppas ni har en fin lördag med betydligt mindre plugg än min. Puss <3  

12 kommentarer
Sophie

Så spännande det där med språk och identitet :) jag har skiftat så mycket pga född i England, flyttade till Sverige, började på ib, började på uni i Sverige. Mina olika engelska/Svenska identiteter ba avlöser varandra hela tiden. Och när jag är den ena saknar jag den andra. Nu låter det som om jag har nån dissociativ personlighet - riktigt så är det ju inte. Men språk och person hänger ihop så tätt.

chrissy

vet du jennifer jag tror det blir PERFEKT! det som känns mest naturligt för dig kommer ju gagna bloggen och därmed oss läsare. (haha obs att jag var tvungen att googla "benefit" för att komma på att det heter "gagna" på svenska... så uk-skadad alltså. det var ju passade när jag kommenterade just det här inlägget hehe! :)))

Diana

Tycker du gör helt rätt som väljer att skriva på det språk du känner dig mest bekväm med, det är ju DIN blogg :)

Jag gick själv IB en gång i tiden och engelskan har levt sig kvar i mina tankar, så det har alltid känts naturligt för mig att skriva på engelska i min blogg.

Stine Friis

Høres ut som bra prioriteringer. Lykke til med engelsken! Gleder meg til å se hvordan det blir :D

Matilda

Way to go! Det kommer att gå galant. Ser fram emot att läsa framöver. Puss!

Nastasja

Ser så himla mycket fram emot den här nya tiden med bloggen! Allt du gör är guld så det här kommer ju bli lika bra <3

henrietta

låter bra! ska bli spännande att se vad din nya roll är.

Linnsey

Halloj! Hittade precis till din blogg och har lite frågor till dig som pluggar på Napier (funderar på en transfer dit från Aberdeen där jag pluggar nu). Har du nån mailadress jag kan skriva till? :) /Linnea

Linnsey

Halloj! Hittade precis till din blogg och har lite frågor till dig som pluggar på Napier (funderar på en transfer dit från Aberdeen där jag pluggar nu). Har du nån mailadress jag kan skriva till? :) /Linnea

ISA

hångel före blogg = helt rätt!
Bra att du gör det som känns rätt med språket, även om jag blir lite ledsen pga dålig på engelska :((

Maja

Tycker du gör helt rätt i det! Har tänkt flera gånger att det är synd att inte Fatou kan läsa allt fint du skriver om henne <3

Bellis

Jag gjorde detsamma, så himla bra. Vi förändras med språket, i språket.